BootBootBoot

Schiffe Angebot Schule Geschäftlich Gruppe Einzelbucher Schlafschiff Event Über uns Information Kontakt Angebot anfordern Völlig unverbindlich! Immer der erste zu wissen?
Angebot anfordern Über uns Schiffe Angebot
Schule Geschäftlich Gruppe Einzelbucher Schlafschiff Event
Information Kontakt
Frisius van Adel
Tagesfahrt 75 Personen
Abfahrtshäfen Enkhuizen,
Lemmer,
Makkum,
Stavoren,
Urk
Fahrgebiet Friese meren,
IJsselmeer,
Markermeer,
Waddenzee

Frisius van Adel

Het schip

Een vorstelijk dagje uit met deze Friese trots is ongeevenaard: "Adeldom verplicht". De sierlijke, ruime klipper heeft een gezellige bar waaraan u onder het genot van een drankje (probeer ook eens een Beerenburg) en een hapje heerlijk kunt vertoeven. De riante salon kan in twee afzonderlijke ruimtes ingedeeld worden. De fraai afgewerkte zitruimtes zorgen ervoor dat u volop kunt genieten van al het heerlijks dat de moderne keuken van de "Frisius van Adel", u te bieden heeft. De verschillende zitgelegenheden aan dek bieden extra ruimte voor ontspanning.Midden in de Friese natuur zijn water en wind een prachtige ambiance voor vele gelegenheden.

Trouwlocatie

Frisius van Adel is tevens een officiele trouwlokatie. Elkaar het ja-woord geven in een pittoreske havenstad. Een trouwlocatie met alles erop en eraan. Als u kiest voor trouwen op het water, bent u gegarandeerd van een spectaculaire dag om nooit te vergeten. Niet alleen bruid en bruidegom zullen de dag van hun leven ervaren. Ook uw gasten zullen nog vaak terugdenken aan deze bijzondere locatie. Niet alleen groots, ook voor een kleine intieme bruiloft is dit schip een perfecte locatie!

Bemanning en vaargebied

Schipper Jappie Bandstra heeft ruim twintig jaar ervaring als schipper en kent de Friese wateren door en door, mede doordat hij zelf Fries is. Door zijn prestaties als wedstrijd-zeiler, onder andere op een officieel wedstrijdskûtsje, is hij een bekende binnen de Friese schipperij. Behalve het actieve zeilen kan hij zorg dragen voor een creatief programma.

Anno 1906

De driemastklipper "Frisius van Adel" liep in 1906 in Raamsdonkveer van stapel en heeft tot in de jaren vijftig als zeilend vrachtschip de Zuidhollandse wateren bevaren. Daarna werd het schip verlengd en gemotoriseerd en heeft sindsdien vele verbeteringen gekend. In 1992 werd de "Frisius van Adel" totaal verbouwd tot een luxe zeilschip.