Details
Reis opties
Delen

50+ & Sail: de IJsselmeer-route

Actief ontspannen op een extra comfortabele zeilreis

Het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee, heeft vele gezichten. Het is natuurlijk het paradijs bij uitstek voor de vele zeilliefhebbers. Maar ook als je houdt van natuur, een rijke geschiedenis, mooie stadjes, gezellige kroegjes en terrasjes heeft het IJsselmeer je veel te bieden. In 2021 maakt de Sybaris twee zeilreizen op dit uitgestrekte meer, speciaal voor 50-plussers. Deze mooie zeilreis trapt af met een bezoek aan een van de parels van de Waddenzee, bijvoorbeeld Texel. Je mág helpen bij het reilen en zeilen van de stoere klipper, maar niets moet. Wil je meehelpen bij het hijsen of strijken van de zeilen? Een poosje aan het roer? Of juist relaxed genieten van alle bedrijvigheid aan boord? Het kan allemaal!

Extra comfortabel zeilen
Tijdens deze reis verblijf je in een ruime tweepersoonshut. Elke hut heeft naast een wastafel met koud en warm water zelfs een eigen douche en toilet. De meereizende kok bemant de kombuis, en tovert de heerlijkste maaltijden voor je op tafel. Doordat de groepen wat kleiner zijn, ervaar je nog meer ruimte.  


Hoe werkt het?

 • Klik onder de reisopties op de reisdatum van je voorkeur. 
 • Lees alles over de toproute die jullie gaan afleggen en wat er allemaal bij de reis is inbegrepen.
 • Reserveer jouw plaats aan boord.  
Zorgeloos boeken met Corona-garantie
Kan een geboekte reis niet doorgaan vanwege Corona-maatregelen? Dan kun je gewoon kosteloos annuleren, of je reis verplaatsen naar een andere datum. Want zeilen: dat doe je zonder zorgen.


Ook interessant
Ook andere mooie vaargebieden van Nederland ontdekken? Ga dan mee met 50+ zeilreizen over de  unieke Waddenzee met de gezellige Spes Mea. Of zeil aan boord van de  'groene'  klipper Boekanier door dé watersportprovincie bij uitstek, Friesland. Tijdens de VOC-reizen aan boord van de Sybaris kom je meer te weten over de rijke geschiedenis van VOC-stadjes aan het IJsselmeer en scheepvaart in de Gouden Eeuw.

Blog: Wie is die 50-plusser?

Reis opties

12-09-2021 / 17-09-2021

Vanaf €595.00

Inschepen
20:00
Ontschepen
16:00
Schip
Sybaris

Mogelijke route
We hebben een mooie route voor je uitgestippeld. Let op: de uiteindelijke route is natuurlijk afhankelijk van de wind en het getij. De schipper overlegt altijd met de gasten als een alternatief moet worden bepaald. Hieronder lees je hoe de zeilreis er uit zou kunnen zien.

Zondag:
Vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom aan boord van de Sybaris, die in de gezellige haven van Enkhuizen ligt afgemeerd. Je maakt kennis met het schip, schipper Richard, zijn maat en de andere gasten.

Maandag:
Vandaag zeilen we over het IJsselmeer naar Texel, het grootste Waddeneiland van Nederland. Rondom Texel zwemmen veel zeehonden. Wie weet zien we ze heerlijk zonnebaden op een zandbank. In de avond is er genoeg tijd om een kijkje te nemen in de bedrijvige haven van Oudeschild met zijn gezellige kroegjes en terrassen.

Dinsdag:
We blijven deze dag op Texel. Zo heb je genoeg tijd om het eiland op de fiets te verkennen of een mooie wandeling te maken. Of bezoek Ecomare, de grootste zeehondenopvang van Nederland. Zeker de moeite waard!

Woensdag:
Bij gunstig tij kunnen we vandaag droogvallen op het Wad: een unieke ervaring om te zien hoe het water zich terugtrekt en je over de zeebodem om het schip heen kunt lopen. Als het tij weer opkomt, is het tijd om terug aan boord te gaan. We zeilen richting Medemblik, een eeuwenoud vestingstadje. Hier domineert kasteel Radboud het stadsbeeld, een prachtig gezicht als we de haven binnenvaren.

Donderdag:
Afhankelijk van de wind hebben we vanuit Medemblik verschillende mogelijkheden. Zo zouden we bijvoorbeeld naar Edam kunnen zeilen, bekend om zijn kaasmarkt. Of we koersen naar het gezellige VOC-stadje Hoorn met zijn rijke historie. Of wat denk je  van een bezoek aan Urk, het voormalige eiland met pittoresk centrum. Of… schipper Richard vertelt je graag over de mogelijkheden die we vandaag hebben.

Vrijdag:
Op deze laatste dag aan boord zeilen we terug Enkhuizen. Uiterlijk 16.00 uur stap je van boord. Vol nieuwe herinneringen, vol energie. 

Reissom 1-persoonshut (hut voor alleengebruik): €  890 p.p.
Reissom 2 personen in 1 hut €  1190 (€ 595 p.p.)

Wat is inbegrepen:

 • Verblijf aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche en toilet
 • Volpension
 • Koffie/thee
 • Non-alcoholische dranken
 • 1x gratis huurfiets
 • Entree Ecomare 
 • Compleet beddengoed
 • Bemanning aan boord
 • Havengeld
 • Toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Eindschoonmaak

Wat is niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering
 • Reisverzekering
 • Overige entreegelden en uitgaven aan wal
 • Reserverings- en administratiekosten

Deze zeilreis gaat door bij minimaal 8 personen. 

Reserveer