Details
Reis opties
Delen

Music & Sail

Zeilen, muziek spelen en beroemde whiskydistilleerderijen bezoeken

Tijdens deze geweldige zeilreizen varen twee zeer bevlogen en ervaren muzikanten, Joost van Es en Bouke Feleus, mee aan boord. 's Avonds in de lokale pub of...

Lees meer

Reis opties

16-09-2019 / 23-09-2019

Vanaf €985,00

Inschepen
18:00
Ontschepen
10:00

Wat is inbegrepen:

  • Verblijf aan boord in een tweepersoonshut met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Bemanning aan boord (kapitein, stuurman, kok en gids)
  • Gebruik van Zodiak voor landingen
  • Volpension (twee maal diner aan land op eigen kosten)

Wat is niet inbegrepen:
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord
  • Aan- en afreis naar en vanuit schip

Mogelijk programma, afhankelijk van weer en wind

Maandag: Oban
Je begint de Muziek- en Whiskyreis in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een schitterende baai. Tijdens het welkomstdiner aan boord maak je kennis met de bemanning, de muzikanten en de andere gasten.  

Dinsdag: Tobermory
Na het ontbijt breng je een bezoek aan de beroemde whiskydistileerderij van Oban. Erna zet de Flying Dutchman koers naar Tobermory. Je zeilt tussen Morvern en Mull, een mengeling van ruw berglandschap en rustige zeearmen. Onderweg passeer je het imponerende Duart Castle op maar een paar meter afstand. Tobermory, een schilderachtig vissersdorp met een bekende distilleerderij, is de hoofdplaats van het eiland Mull. Tobermory heeft één van de gezelligste en mooiste pubs van Schotland: de Mishnish.

Woensdag: Staffa en Iona
Vandaag vertrek je naar Staffa, een onbewoond eiland , beroemd om Fingal’s grot. Deze op een kathedraal lijkende grot is 70 meter lang en 20 meter hoog. Aan de zuidwest punt van Mull ligt het kleine eiland Iona, waar jaarlijks duizenden monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen naartoe reizen. Na een bezoek aan dit eiland overnacht je op een beschutte ankerplaats.

Donderdag: Colonsay
Na het ontbijt ga je op weg naar Colonsay, een eiland in de Binnen-Hebriden van Schotland met een gevarieerd landschap en prachtige zandstranden. Het hoogste punt van het eiland is Carnan Eoin, 143 meter boven de zeespiegel. Er is een verscheidenheid van verwoeste heuvelforten op het eiland en het heeft een inwonertal van ca. 120 mensen. Colonsay is het kleinste eiland in de wereld met een eigen bierbrouwerij.

Vrijdag en zaterdag: Islay & Jura
De Flying Dutchman brengt je vandaag eerst naar Islay, waar je een rondleiding krijgt in de beroemde distilleerderij Bunnahabhain. Vervolgens ga je naar Jura. Het eiland is een paradijs van ongerepte wildernis en natuurschoon, maar je gaat er ook heen voor het beroemde Isle of Jura Music Festival. Elk jaar komen hier topmuzikanten om workshops te geven en jongeren op die manier kansen te bieden hun muzikale talenten verder te ontwikkelen.

Zondag: Schotse Westkust
Op deze dag zeil je terug naar Oban en kun je genieten van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden aan de Schotse Westkust, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissers dorpjes. Tijdens het diner geniet je voor de laatste keer van het optreden van beide muzikanten.

Maandag: Oban
Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het schip, de bemanning, de muzikanten en de andere gasten.

Reserveer