Details
Reis opties
Delen

Music & Sail

Zeilen, muziek spelen en beroemde whiskydistilleerderijen bezoeken

Tijdens deze geweldige zeilreis van de west- naar de oostkust via het Caledonia kanaal varen twee zeer bevlogen en ervaren muzikanten mee aan boord. 's...

Lees meer

Reis opties

11-10-2020 / 17-10-2020

Vanaf €885,00

Inschepen
18:00
Ontschepen
10:00

Wat is inbegrepen:

  • Verblijf aan boord in een tweepersoonshut met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Bemanning aan boord (kapitein, stuurman, kok en gids)
  • Gebruik van Zodiak voor landingen
  • Halfpension (inclusief koffie, thee, melk en sap bij de maaltijden)

Wat is niet inbegrepen:

  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Alle overige drankjes aan boord
  • Aan- naar en afreis vanuit schip

Mogelijk programma, afhankelijk van weer en wind

Zondag: Oban
Vanaf 18.00 uur ben je van harte welkom aan boord en maak je kennis met het schip, de bemanning en de andere gasten. Na een heerlijke maaltijd geniet je van de live muziek van onze muzikanten. Oban is een schitterend gelegen stad aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad  staat McCraighs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de West-Highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes. De Flying Dutchman ligt aan de noordpier, op nog geen honderd meter van de beroemde Oban whisky distilleerderij.

Maandag: Mull
Na een heerlijk ontbijt ga je op weg naar Tobermory op het eiland Mull. Onderweg kun je met hulp van de bemanning meehelpen met zeilen. Onderweg zeil je vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Tobermory is de grootste plaats op het eiland met vrolijk gekleurde huizen en kleine winkeltjes, goede pubs en eetgelegenheden. En natuurlijk kun je naar de beroemde Tobermory whisky distilleerderij.

Dinsdag: Fort William
Na een mooie avond met natuurlijk veel muziek gaan we richting Fort William, waar de ingang van het Caledonia kanaal begint. Geniet van de prachtige uitzichten onderweg. De Flying Dutchman meert af in Corpach met uitzicht op Fort William en de hoogste berg van de UK: de markante Ben Nevis.

Woensdag: Fort William
Na een heerlijk ontbijt gaan we door de zeesluis bij Corpach, de ingang van het Caledonia kanaal en gaan door de beroemde Neptune’s Staircase, 8 sluizen op een rij. Het passeren van de 8 sluizen duurt 3 uur; in de tussentijd kun je Fort William en/of de Ben Nevis Whisky distilleerderij bezoeken. Na deze sluizen komt het schip in een sprookjesachtig smal kanaal met hoog oprijzende bomen in herfstkleuren en vaart over schitterende meren. Aan het einde van de dag meer je af in Fort Augustus, een plaatsje met leuke winkeltjes en gezellige pubs.

Donderdag: Loch Ness
Vandaag vaar je op het beroemde meer van Loch Ness en wie weet zie je Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemende mooie omgeving. Aan het eind van de dag gaat het schip voor anker op het meer van Loch Ness en geniet je van een gezellige, muzikale avond.

Vrijdag: Inverness

De Flying Dutchman gaat verder naar Inverness en kom je aan bij de Schotse oostkust.  Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, waar je ‘s avonds kunt genieten van de traditionele Schotse muziek.

Zaterdag: Afscheid

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende reis. De reis in Schotland van de West- naar de Oostkust zit erop. Vol nieuwe indrukken verlaat je het schip.

Reserveer