Details
Kaart
Prijzen
Belfast, Edinburgh, Oban, Lerwick

Flying Dutchman

Schotlandvaarder, gezellig, met een sfeer van verre landen en vervlogen tijden… typerende woorden voor een uniek ‘tallship’, de Flying Dutchman, gebouwd in 1903. De ´FD´ is na jarenlange omzwervingen met deskundigheid, liefde en oog voor detail gerestaureerd. Bij de renovatie van het interieur zijn comfort en sfeer de uitgangspunten geweest. De mahoniehouten betimmering is daar een mooi voorbeeld van.

 

Slapen op de Flying Dutchman
Het machtige schip heeft 11 tweepersoonscabines en 1 vierpersoonshut. Maximaal 26 gasten vinden dus een kooi aan boord. Alle hutten zijn voorzien van stapelbedden en een eigen douche, toilet, airconditioning en verwarming.


Genieten op de Flying Dutchman
Aan dek vindt ieder zijn plek. Wie niet actief is met navigatie, zeilvoering of andere taken, kan aan dek genieten van het water, de wind, de natuur kortom en het schip dat de elementen bedwingt. Zowel buiten als binnen zijn er diverse zitjes. Een vaste overkapping zorgt voor comfort, ook als het regent. Het voorste dekhuis doet dienst als dagverblijf, met gezellige banken, tafels, een muziekinstallatie en een barretje.


Het schip heeft natuurlijk moderne navigatie- en communicatieapparatuur en adequate reddingsmiddelen.

Details

Schipper: Klaas van Twillert

Maak kennis met Klaas


Klaas van Twillert, ruim 25 jaar bekend in de chartervaart, bracht 14 jaar geleden tallship Flying Dutchman in de vaart. Hij heeft twee passies: zeilen en Schotland. Die passies deelt hij met zijn passagiers. ‘Wie wil, mag aan het roer staan, in het want klimmen en meehelpen de zeilen zetten,’ is Klaas’ stelling.. ‘Maar niets moet. Wie liever een boek leest, uitkijkt over het water of met de ogen dicht van de zon geniet, is net zo welkom. Ik wil samen met mijn crew mensen laten kennismaken met deze bijzondere manier van reizen door Schotland. En als het goed is, heeft Schotland aan het eind van die reis je hart gestolen.’ 


Door de goed op elkaar ingespeelde bemanning aan boord van de Flying Dutchman heerst er altijd een ontspannen sfeer. De crew bestaat uit ervaren matrozen waar ook regelmatig de zonen en dochters van de schipper deel van uit maken. Door hun uitgebreide kennis, hun hulpvaardigheid en vriendelijkheid, zijn veiligheid en een ontspannen sfeer verzekerd! 

Specificaties

Aantal personen dagtochten
60
Aantal personen meerdaags
26
2-persoonshutten
11
4-persoonshutten
1
Douches
12
Toiletten
13
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Belfast, Edinburgh, Oban, Lerwick (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Ierse kust, Engelse kust, Schotse kust

Prijzen

Op aanvraag Prijslijst weergeven

Bereken prijs