Details
Kaart
Prijzen
Muiden

Verwisseling

Deze stoere krachtpatser is een authentieke tjalk, als vrachtvaarder door Wolthuis gebouwd in het Groningse Sappemeer.


Het schip nu

Waar vroeger suikerbieten, zand en aardappels werden vervoerd, is nu een gastenverblijf. Het schip is fraai van lijn, ligt mooi laag op het water en zeilt als de rook over beide boegen.


Wat valt op?

De Verwisseling heeft een vrouwelijke schipper. Wat is daar zo leuk aan? Cockie Schilperoort vaart op een andere manier. Zij kijkt anders naar weer en wind, houdt op haar eigen wijze rekening met haar gasten, bestiert schip en zeilen met een ‘female touch’, besteedt veel aandacht aan eten en drinken, ontspannen en sfeer. Gasten ervaren de Verwisseling als sfeervol en knus, een schip waarop je je veilig voelt. 

Details

Schipper: Cockie Schilperoort

Maak kennis met Cockie


Eind jaren tachtig rondde ik mijn studie psychologie af en ging een tijdje helpen op het schip van mijn toenmalige vriend. Ik werd maat, zoals dat heet; ik deed het voordek, hij het achterdek en het roer. Zo leerde ik het vak in de praktijk. Op een gelukkige dag in 1994 bedacht ik: ‘Dit wil ik zelf!’ Ik had ontdekt dat dit mijn leven moest worden. In januari 1995 kocht ik de Verwisseling. ‘Mijn schip’, zo voelde het meteen. En zo voelt het nog steeds; elke dag opnieuw geniet ik van mijn werk.


Het meest aantrekkelijk in mijn beroep vind ik het contact met veel en zeer verschillende mensen met uiteenlopende wensen en ideeën. De ene groep wil alleen maar hard zeilen, een andere huurt het schip om eens goed bij te praten, te filosoferen en te luieren. Geen mooiere plek om dat te doen dan op een comfortabel schip in de stilte (of de grillen) van het water en de rust van de vrije natuur.”

Specificaties

Aantal personen dagtochten
20
Aantal personen meerdaags
14
3-persoonshutten
2
6+-persoonshutten
1
Douches
1
Toiletten
1
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Muiden (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 895,50 dag / € 3.105,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs