BootBootBoot

Schepen Aanbod School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement Over ons Informatie Contact Offerte aanvragen Geheel vrijblijvend! Altijd op de hoogte blijven?
Offerte aanvragen Over ons Schepen Aanbod
School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement
Informatie Contact

Schoolreis met BootBootBoot

Uw leerlingen als bemanningslid!

Uit het dagboek van een leerling

"Hoi mam, hier een bericht uit Stavoren! Ik lig nu in mijn hut, samen met Iris en twee meiden uit de parallelgroep, supergezellig! Onze schipper is Klaas en zijn maat is Irene. Ze leren ons hoe alles werkt op deze boot. We moeten helpen met zeilen hijsen en overstag gaan. Morgen mogen we ook sturen. Ik snap het nog niet helemaal. Maar het is tof. Al het werk wordt verdeeld. De jongens moeten helpen met eten koken! Het is chill hier en superlekker weer. Truste, ik ben nu al moe!"

Hoe ziet zo’n zeilwerkweek eruit?

U en uw leerlingen monsteren aan op een klassiek zeilschip met een ervaren schipper en maat. De bemanning heet u welkom en vanaf dat moment maken uw leerlingen deel uit van de bemanning.

U bepaalt zelf de route en de invulling van het programma. Afhankelijk van uw groepsgrootte of het aantal klassen leveren wij passende schepen, die als vloot kunnen opvaren. Wilt u aanmeren om interessante plaatsen te bezoeken, zeehonden kijken of droogvallen en wadlopen? Het kan allemaal. Overdag zijn uw leerlingen actief met het reilen en zeilen aan boord. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor een duik in het water, relaxen aan dek of andere gezellige, sportieve of educatieve activiteiten.

Wat leren uw leerlingen?

De leerlingen maken kennis met nautische vaardigheden zoals het hijsen en strijken van de zeilen, knopen leggen en navigeren. Geen betere manier om te leren dan door te doen! Ook helpen zij bij het bereiden van de maaltijden. Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om de zeilweek te laten aansluiten bij vakken als biologie, aardrijkskunde, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Hoe werkt het met wind en getijden, wat zwemt er allemaal in de zee, hoeveel knopen vaart het schip? Maar ook: hoeveel aardappels moeten we schillen als we met 25 personen willen eten? De bemanning heeft een schat aan kennis en ervaring en kan de aandacht vestigen op dat wat voor u belangrijk is.

Bij een zeilwerkweek kiest u voor:

  • Educatie
  • Avontuur
  • Natuur en techniek
  • Samenwerking
  • Actie en sportiviteit
  • Ervaren, gastvrije bemanning
  • Plezier
  • Mooie herinneringen
  • Onvergetelijke dagen!

Hoe regelt u zo’n reis?

Een zeilwerkweek organiseren is makkelijk. U geeft de periode, het aantal leerlingen, de afvaarthaven en schepen van uw voorkeur aan. U kunt kiezen uit ruim 30 schepen! Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Tarieven

U boekt al een schoolwerkweek vanaf € 99,- per persoon.
Bekijk onze schepenpagina voor een totaaloverzicht, alle tarieven en seizoenskortingen.

Hoe huur ik een schip Schepen Offerte