Zeilen in Corona-tijd: veelgestelde vragen

Konden we maar voorspellen hoe de maatregelen in deze Corona-tijd zich gaan ontwikkelen. Wat mag wel, en per wanneer? We begrijpen dat je graag op reis wilt. Je bent ook meer dan welkom! Wil je reizen met je gezin? Dan heb je een groot voordeel, omdat gezinsleden gewoon dicht bij elkaar mogen komen. 

Om je reis goed voor te bereiden, vind je hier alle antwoorden op je vragen.
Staat je vraag er niet bij? Vul het contactformulier in of bel 085 0062820. 

Wat gebeurt er als we niet kunnen varen in verband met een Corona-maatregel?

Wij volgen hier de richtlijnen van het RIVM. Mocht je reis niet door kunnen gaan vanwege een Corona-maatregel, dan kun je de reis altijd verzetten of kosteloos annuleren.

We willen alleen met ons gezin varen. Kunnen we het schip helemaal huren?

Jazeker kan dat. Het voordeel van een gezin is dat zij samen met vakantie mogen, zonder afstand te houden. Je bent immers steeds al nabij. 

Moeten we 1,5 meter afstand houden?

Dit hangt af van de geldende Corona-maatregelen van dat moment. Op dit moment wordt zeilen op charterschepen gezien als sport. Dat betekent dat er bovendeks geen afstand gehouden hoeft te worden. Houd onderdeks wel 1,5 meter afstand van de andere gasten buiten je huishouden en de bemanning (dit geldt overigens niet voor kinderen onder de 18 jaar).

De schipper verwacht van je dat je je aan de gestelde regels houdt en doet er zelf ook alles aan. Bij het inschepen krijg je alle informatie die je nodig hebt. 

Kunnen we gebruik maken van catering?

Tja, normaal gesproken zeggen we volmondig 'ja'. Echter, catering betekent een kok aan boord, en dus een extra persoon. Het hangt helemaal af van de geldende Corona-maatregelen van dat moment of dat kan. Het is in ieder geval altijd mogelijk om je eigen boodschappen mee te nemen of te laten bezorgen aan boord. 

De kapitein en maat reizen mee. Wat betekent dat voor ons?

Dit hangt af van de geldende Corona-maatregelen van dat moment. Is anderhalve meter afstand de norm? Dan handhaaf je deze regel aan boord. 

Moet ik een mondkapje dragen aan boord?

Dit hangt af van de geldende Corona-maatregelen van dat moment. Op dit moment is het dragen van mondkapjes aan boord niet verplicht. Het staat je natuurlijk vrij op elk moment en in elke situatie waarin je dat nodig of prettig vindt een mondkapje te dragen. Neem dan wel je eigen mondkapjes mee, want deze zijn aan boord niet verkrijgbaar.

Zijn er extra hygiëne-maatregelen nodig?

De schepen volgen de richtlijnen van de RIVM. Deze worden ook nauwlettend gevolgd door de belangenvereniging van de chartervaart: de BBZ. Voor afvaart ontvang je extra informatie als dat van toepassing is. 

Wat als er iemand ziek wordt onderweg?

Je hoopt het niet natuurlijk, maar het kan gebeuren dat iemand ziek wordt. Misschien zelfs wel Corona heeft. We volgen in dat geval de richtlijnen van de RIVM en overleggen met een arts. Er zijn mogelijkheden genoeg om je gezinslid in quarantaine mee te laten varen. We kijken ter plekke en in overleg wat wijsheid is. 

Wat als het schip failliet gaat?

Dit is nog niet voorgekomen en zou heel jammer zijn. Gelukkig zijn al onze schepen aangesloten bij een noodfonds, dat bijvoorbeeld uitkeert bij faillissement. Op die manier ben je als klant altijd zeker van een vergoeding. Ook kun je natuurlijk de reis op een ander schip maken. Dat is voor iedereen de fijnste oplossing.