Zeilen in Corona-tijd: veelgestelde vragen

Konden we maar voorspellen hoe de maatregelen in deze Corona-tijd zich gaan ontwikkelen. Wat mag wel of niet, en per wanneer? We begrijpen dat je graag op reis wilt. Je bent ook meer dan welkom! 

Om je reis goed voor te bereiden, vind je hier alle antwoorden op je vragen.
Staat je vraag er niet bij? Vul het contactformulier in of bel 085 0062820. 

Mogen we weer zeilen?

Ja, we mogen varen met groepen van alle groottes en alle leeftijden. Vanaf vrijdag 25 februari 2022 gelden er geen beperkende maatregelen meer. Mocht er onverhoopt toch iets wijzigen, dan lees je hier wat dat voor jouw zeiltocht betekent.

Neem snel contact met ons op voor meer informatie over de schepen die het beste bij jouw gezelschap passen!.

Moeten we 1,5 meter afstand houden?

Nee, op dit moment hoeft er zowel boven- als onderdeks niet meer 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden te worden. 

Wat gebeurt er als we niet kunnen varen in verband met een Corona-maatregel?

Wij volgen hier de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Je boekt bij ons altijd met Corona-garantie: Mocht je reis niet door kunnen gaan vanwege een Corona-maatregel, dan kun je de reis verzetten naar een later tijdstip of kosteloos annuleren.

Wat gebeurt er met mijn reservering bij Corona binnen de groep?

Heb jij of iemand binnen je gezelschap last van de symptomen die vaak voorkomen bij Corona zoals verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn); hoesten; benauwdheid; verhoging of koorts; plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)? Blijf thuis en laat je testen. Neem contact met ons op voor overleg over je reservering. 

Zijn er extra hygiëne-maatregelen nodig?

De schepen volgen de richtlijnen van de RIVM. Deze worden ook nauwlettend gevolgd door de belangenvereniging van de chartervaart: de BBZ. Voor afvaart ontvang je extra informatie als dat van toepassing is. 

De belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Het zijn:

  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.