BootBootBoot

Schepen Aanbod School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement Over ons Informatie Contact Offerte aanvragen Geheel vrijblijvend! Altijd op de hoogte blijven?
Offerte aanvragen Over ons Schepen Aanbod
School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement
Informatie Contact
Gouwzee
Meerdaags 29 personen
Dagtocht 55 personen
Vertrekhaven Monnickendam
Vaargebieden IJsselmeer,
Waddenzee

Gouwzee

In 1907 werd op de werf Vooruitgang van de familie Boot in Gouwsluis de klipper Johannes te water gelaten. Het schip is in de dertiger jaren voorzien van een motor en verlengd van de originele 31 meter tot 42 meter. Zo heeft de Gouwzee tot 1996 als vrachtschip gevaren.

In 1996 is het schip vanuit de vrachtvaart gekocht, het vroegere laadruim is dichtgemaakt en voorzien van tien comfortabele hutten, sanitaire voorzieningen en een groot dagverblijf met professioneel ingerichte halfopen keuken. Als mooi detail is de houten laadvloer weer teruggebracht als vloer binnen in het schip. Deze vloer is van azobe. Een keiharde en moeilijk te bewerken houtsoort. Sinds die tijd is geprobeerd het schip dat toch al in goede staat was nog comfortabeler te maken. Ook zijn veel zaken aangepast om duurzamer te kunnen varen. Zo is bijvoorbeeld alle verlichting led of spaarlamp. Ook zijn de douches en kranen waterbesparend. Dit alles zonder comfort te verliezen.

De Gouwzee is een officiele trouwlocatie in de gemeente Waterland. U kunt aan boord trouwen in de havens van Marken en Monnickendam of op het water in de gemeente Waterland.

De Gouwzee is Greenkey Gold gecertificeerd.
Dit is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.