Sie sehen die Website auf Niederländisch. Möchten Sie zu Deutsch wechseln?
You are viewing the website in Dutch, do you want to switch to English?
BootBootBoot-groep-betaalbaar

Zeilvakantie met familie & vrienden

Sfeervol · Comfortabel · Betaalbaar
Laat de hectiek aan wal en waai samen uit op het IJsselmeer of val droog op de Waddenzee.

De perfecte groepsaccommodatie

Heeft jouw familie, vriendengroep of club ook de mooie traditie om ieder jaar een dag, weekend of langer met elkaar weg te gaan? Het organiseren van een familie- of vriendenweekend start altijd met dezelfde vragen: wie gaat er mee, wat is het budget en — de belangrijkste — waar gaan we heen? De accommodatie is van grote invloed op de sfeer. Ook heb je ongetwijfeld ideeën over de faciliteiten die jullie nodig hebben. 

Accommodatie: check!

Dikke kans dat al jullie wensen voor het vrienden- of familieweekend of vervuld kunnen worden op één van onze prachtige historische zeilschepen. Unieke, duurzame, zeilende groepsaccommodaties, die je huurt met deskundige, gastvrije bemanning. Sfeervol, comfortabel en betaalbaar. Laat de hectiek lekker aan wal en waai samen uit op het IJsselmeer of val droog op de Waddenzee. Accommodatie: check! 

Zeilen met je familie of vrienden

Jullie hebben de keuze uit bijna 70 geweldige historische zeilschepen voor jullie vrienden- of familieweekend. Van basic tot luxe, van klein tot groot: er is altijd wel dat ene schip waar je als een blok voor valt. Inschepen kan op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld in Amsterdam, Enkhuizen, Harlingen, Makkum, Monnickendam of Muiden. Wil je ergens anders op- of afstappen? Laat het weten, dan checken we of het mogelijk is. 

Hoe ziet zo'n schip eruit? 

Alle zeilende groepsaccommodaties hebben een ruim dek, waarop je heerlijk buiten kunt genieten van het zeilen. Binnen vind je het dagverblijf waar je allemaal kunt zitten, een volledig ingerichte kombuis en moderne sanitaire voorzieningen. Op de meeste kun je blijven slapen, in comfortabele hutten. Kijk eens rond tussen de zeilschepen, dan krijg je vanzelf een beeld van deze unieke groepsaccommodaties. Wij kennen alle schepen en schippers, en kunnen dus ook prima advies geven. 

Het ultieme opladen, vrijkomen van dagelijkse zorgen. Nieuwe dingen ontdekken in onze eigen natuur!

— Joep & Fleur

Jullie familie- of vriendenweekend

Allereerst: welkom aan boord! Je maakt kennis met het schip en de bemanning. Samen bespreek je hoe jullie de zeiltocht kunnen invullen. Dit is mede afhankelijk van jullie wensen, het weer en de wind. Geen ervaring met zeilen? Is ook niet nodig. Onderweg leert de bemanning je van alles: zeilen hijsen, navigeren, overstag gaan, knopen leggen, noem maar op. Geen zin om actief te zijn? Je kunt ook gewoon een boek lezen aan dek, bijpraten, heerlijke spelletjes doen of gewoon wegdromen, kijkend naar de horizon, luisterend naar het kabbelende water.  

Varen, ervaren en verkennen

Ben je aan wal in één van de havenstadjes van het IJsselmeer? Pak een terrasje, ga winkelen of duik het nachtleven in. Op de Wadden kun je wadlopen, een strandwandeling maken of een Waddeneiland verkennen per fiets. Om maar iets te noemen. Het is jullie familie- of vriendendag (of weekend, of week). Het is jullie ervaring. 

Eten en drinken op een zeilschip

Tijdens de zeiltocht kun je met je familie of vrienden zelf alles klaarmaken in de volledig ingerichte keuken van het schip. Je neemt dan zelf alle boodschappen mee of laat deze voor afvaart op je groepsaccommodatie bezorgen. 

Koken of laten koken

Of: je geeft alles uit handen en laat de maaltijden verzorgen door een scheepskok. Een ontspannen keuze als er weinig keukenprinsen of -prinsessen aan boord zijn. Je kunt uit verschillende cateringmogelijkheden kiezen. Nog een optie: ga voor all-inclusive, voor een vaste prijs per persoon. We vertellen je er graag meer over. 

Hoe regel ik het?

Zijn jullie verliefd geworden op het idee van een zeilende groepsaccommodatie? De volgende stap: het perfecte schip voor jullie familie- of vriendenweekend vinden. Je kunt zelf je keuze maken. Hoe weet je welk schip het beste past?  We horen vaak terug dat ons advies goed helpt bij het kiezen. Wij kennen alle schippers en schepen namelijk persoonlijk. 

Zo geregeld, voor de laagste prijs

Bel of mail ons voor meer informatie of vraag een offerte aan. Het is slim om een optie nemen op je schip, om te zorgen dat hij niet aan je neus voorbij gaat. Geen zorgen, dit is allemaal vrijblijvend. Als je besluit om het schip definitief te huren, ontvang je de benodigde papieren. Jullie huren het schip altijd voor de laagste prijs