Een zeilschip huren: wat kost dat?

Jouw invloed op de prijs

Waarschijnlijk ben je al enthousiast over het idee van een historisch zeilschip huren. Nu nog de grote vraag: wat kost dat?  We hebben wat rekenvoorbeelden voor je uitgewerkt. Je hebt namelijk zelf invloed op de prijs. De keuze van het schip, het aantal gasten aan boord,  het seizoen waarin je zeilt, hoe lang je gaat: het maakt allemaal uit. Ook kun je meer of minder besteden aan eten en drinken. Wat je altijd krijgt:

 • Gratis deskundige, persoonlijke bemiddeling
 • Een geweldig schip, mét gastvrije bemanning
 • Een uniek zeilavontuur

De prijzen van de schepen staan vast. Je huurt altijd met de laagste prijsgarantie. Wat is jullie budget? 

Voorbeeld 1: familieweekend (24 personen)

De wensen

De familie Willems organiseert een familieweekend. Ze zijn met 16 volwassenen en 8 kinderen. Ze vinden wat privacy wel belangrijk en willen daarom graag hutten met eigen sanitair. Gezien de samenstelling van de groep hebben ze minimaal 7 hutten nodig. Twee tantes koken graag. Ze gaan dus zelf hun boodschappen meenemen. De reisdatum maakt niet zoveel uit. Als ze maar lekker samen in de natuur zijn. 

De reis en de prijs

 • We adviseren het schip Sybaris. Lekker ruim, en iedere hut heeft eigen sanitair. Schipper Richard heeft een groen hart en is leuk met kinderen.
 • In het hoogseizoen kost dit schip € 3.150 voor een heel weekend.
  In het middenseizoen is de prijs € 2.835. 10% voordeel dus: € 315. De familie kiest voor dit laatste en boekt in de eerste week van oktober. 
 • De tantes gaan voor kwaliteit en doen voor € 600 boodschappen. 

De prijs per persoon voor een volledig verzorgd familieweekend: € 143. 

Voorbeeld 2: vrijgezellenweekend (14 personen)

De wensen

Sander informeert namens de vriendengroep naar de prijs voor een vrijgezellenweekend in juni. Ze zijn met 12 personen en willen het niet te duur maken. Het schip mag eenvoudig zijn. Boodschappen nemen ze zelf mee. De vertrekhaven maakt niet uit. 

De reis en de prijs

 • We adviseren het schip Antonius. Schipper Carool vindt dit soort reizen gezellig, weten we. 
 • De prijs voor een weekend in het hoogseizoen is € 1.770. 
 • Eten houden ze makkelijk: ze gaan voor simpel brood met beleg en een BBQ op de zaterdagavond. We begroten voor de boodschappen € 25 per persoon. Dit bedrag is exclusief alcoholische drank :). 

De prijs per persoon voor een uniek vrijgezellenweekend:  € 151.
En dan nog de alcoholische drankjes natuurlijk, aan boord of in de kroeg.

Voorbeeld 3: teambuildingsweekend (20 personen)

De wensen

Directiesecretaresse Daniëlle regelt een teambuildingsweekend in september. Er zijn nieuwe collega's bijgekomen. Het is leuk om elkaar te leren kennen buiten kantoor, graag op een bijzondere manier. Het moet compleet verzorgd zijn. Daniëlle wil er zo min mogelijk werk aan hebben. Het team bestaat uit 20 personen. Ze willen graag privacy, dus het schip moet veel hutten hebben. De vertrekhaven: graag centraal in Nederland.

De reis en de prijs

 • We adviseren het schip Vrijheid. Dit schip heeft 9 hutten, veel sanitaire voorzieningen en zelfs een Finse sauna. Schipper Ruud is allround, en heeft prachtige verhalen.  
 • In dit geval is all-inclusive de beste optie. Dit houdt in: een verblijf van twee nachten, compleet beddengoed, handdoeken, eindschoonmaak, alle maaltijden, tussendoortjes en zelfs alcoholische drankjes. 

De prijs per persoon voor dit spectaculaire teambuildingsweekend: € 285.
Dit bedrag is inclusief BTW. 

Voorbeeld 4: bedrijfsuitje middag (15 personen)

De wensen

Bas is de eigenaar van een kleine onderneming. Hij wil zijn medewerkers graag een middag meenemen. Partners en kinderen zijn ook van harte welkom. Hij denkt aan een doordeweekse middag, ergens begin september. Graag niet te ver noordelijk, en een voortreffelijke lunch om de tocht mee af te trappen. 

De reis en de prijs

 • We adviseren het schip De Lis, waarop de groep in Muiden kan inschepen. 
 • De prijs voor een doordeweekse middagtocht in het hoogseizoen is € 750. 
 • Bas bekijkt de cateringlijst die we hem hebben gestuurd en kiest een luxe lunch uit. Verder bestelt hij zoutjes. Voor de drankjes maken we een schatting. Na afloop berekenen we het werkelijke verbruik. De catering begroten we op € 580. Het extra bedienend personeel kost € 140.

De prijs per persoon voor een top verzorgde middag op het water: € 98. 
Dit bedrag is inclusief BTW. 

Voorbeeld 5: schoolwerkweek (2 klassen)

De wensen

Kirsten is docent op een HAVO in Breda. Als afsluiting van het schooljaar wil ze in juni met twee vierde klassen (22 en 28 personen) op werkweek. Toen ze zelf nog op school zat, is ze ook met haar klas gaan zeilen. Ze vond het geweldig en die ervaring wil ze nu ook met haar leerlingen delen. Overdag lekker zeilen en een museum of stadje bezoeken en 's avonds stappen in een gezellige haven of chillen op het dek. Samen de boodschappen doen, koken en afwassen hoort er natuurlijk ook bij.

De reis en de prijs

 • We adviseren de schepen Meridiaan en Broedertrouw. Beide vertrekken vanuit Enkhuizen, wat de reis per bus lekker makkelijk maakt. Er is veel ruimte voor iedereen, zowel onder- als bovendeks en de begeleiders hebben een eigen hut. De twee schippers varen al jarenlang met schoolklassen en weten precies hoe ze de actieve, gezellige, leerzame schoolreis onvergetelijk kunnen maken.
 • Wij hebben speciaal voor schoolwerkweken een toolkit opgesteld,  vol tips en inspiratie om de schoolreis nog onvergetelijker te maken.
 • Een vijfdaagse schoolwerkweek (van maandag tot en met vrijdag) kost € 3.610 op de Meridiaan (maximaal 24 personen) en € 5.250 op de Broedertrouw (maximaal 32 personen). Voor de boodschappen gaan we uit van ongeveer € 50 per persoon.

De prijs per persoon voor deze schoolwerkweek: € 208

Voorbeeld 6: week met scoutingclub (24 personen)

De wensen

Marc is in zijn vrije tijd leider bij een scoutingclub. Elk jaar gaat hij in de paas- of herfstvakantie een week met een groep jongeren naar de Ardennen, maar nu willen ze wel eens iets anders. Hij heeft van een vriend gehoord dat zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee ook superleuk is en dat iedereen lekker actief bezig kan zijn. Dat er ook ruimte is om lekker te relaxen op het dek, te zwemmen, te wadlopen en spelletjes te doen, klinkt heel aantrekkelijk. Zijn groep bestaat uit 20 jongeren en 4  begeleiders. Natuurlijk gaan ze zelf lekker in de keuken aan de slag om hun eigen maaltijden klaar te maken. Dat moesten ze tenslotte ook op de campings in de Ardennen.

De reis en de prijs

 • We adviseren het schip Chateauroux. Schipper Arse vaart al jarenlang op het IJsselmeer en de Waddenzee en heeft al heel veel jongerengroepen aan boord gehad. Hoe goed dat bevalt, zie je wel in deze impressie! Het schip heeft voldoende ruimte aan boord.
 • Wij hebben speciaal voor jeugdgroepen een toolkit opgesteld, vol tips en inspiratie voor een geslaagde zeilweek.
 • Een week (van maandag tot en met zondag óf van zaterdag tot en met vrijdag) kost € 5.895 in het hoogseizoen. In het voor- of naseizoen is de prijs € 5.305. 10% voordeel dus: € 590. Voor de boodschappen gaan we uit van ongeveer € 75 per persoon.

De prijs per persoon voor een zeilweek in de paas- of herfstvakantie: € 295

Een passende zeilreis voor jouw budget

Wil je ook graag een zeiltocht regelen, voor een dag, weekend of langer? Dit kan in drie makkelijke stappen.

 • Kies de datum en een schip
 • Neem contact met ons op of vraag een offerte
 • Neem een optie of boek meteen

Gratis persoonlijke bemiddeling

Samen smeden we de leukste plannen. Het is altijd een goed idee om contact op te nemen en te overleggen over jouw gedroomde zeiltocht. Omdat we alle schippers en schepen goed kennen, is het voor ons makkelijk om je naar het juiste schip te helpen. We hebben ideeën zat om het maximale uit jouw beschikbare budget te halen. 

Bekijk nu de schepen. 

NAAR DE SCHEPEN


Liever een zeilvakantie boeken?

Vind je het fijner om bij een georganiseerde zeilreis aan te sluiten? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk de mooie zeilvakanties in binnen- en buitenland. 

NAAR DE ZEILVAKANTIES