Schoolreisje

Zeilavontuur op een historisch zeilschip

Stel je voor: de schoolreis gaat van start. De groep staat te trappelen. Jullie schepen in op een prachtig klassiek zeilschip. De ervaren, gastvrije crew heet jullie welkom. Vanaf dat moment maken je leerlingen deel uit van de bemanning. Ze mogen zelfs aan het roer staan en zichzelf zomaar even de kapitein noemen. Een mooi begin van een avontuurlijke werkweek!

BEKIJK NU DE SCHEPEN

Zorgeloos boeken met Corona-garantie

Geen verborgen voorwaarden of andere tegenvallers.
Kan een geboekte reis niet doorgaan vanwege Corona-maatregelen? Dan kun je gewoon kosteloos annuleren of verplaatsen naar een andere datum.

Veelgestelde vragen - Corona

Hoe regel ik zo’n schoolreis?

Een werkweek, schoolreis of excursieweek organiseren is makkelijk. Je geeft de periode, het aantal leerlingen, de afvaarthaven en schepen van je voorkeur aan. Je kunt kiezen uit bijna 70 fantastische zeilschepen. Wij maken graag een offerte voor je, natuurlijk vrijblijvend. Als je een schoolreis met veel leerlingen maakt, zorgen we voor een vloot van zeilschepen die met elkaar opvaren.  

MEER INFO

Ideeën, inspiratie en voorbeelden

Nu nog een programma voor de schoolreis, studiereis of werkweek. Je bepaalt zelf de route en de invulling van het programma, in overleg met de schipper. De belangrijkste vaargebieden zijn het IJsselmeer en de Waddenzee. Wil je aanmeren om interessante plaatsen te bezoeken, zeehonden kijken of droogvallen en wadlopen? Dat kan. Overdag zijn de leerlingen actief met het reilen en zeilen aan boord. Natuurlijk is er ook volop tijd voor een duik in het water, relaxen aan dek of een spannende competitie. Een zeilschip leent zich perfect voor een supergezellige, sportieve en educatieve schoolreis of excursieweek. 

Meer weten?  Download de Eerste Hulp bij Organiseren: een handige toolkit vol tips en inspiratie voor een onvergetelijke schoolreis.  

DOWNLOAD DE TOOLKIT

Wat leren je leerlingen?

De leerlingen maken tijdens de werkweek kennis met nautische vaardigheden zoals het hijsen en strijken van de zeilen, knopen leggen en navigeren. Geen betere manier om te leren dan door het te doen. Ook helpen zij bij het bereiden van de maaltijden. Daarnaast kun je de schoolreis of excursieweek makkelijk laten aansluiten bij de schoolvakken van de middelbare school. Hoe werkt het met wind en getijden, wat zwemt er allemaal in de zee, hoeveel knopen vaart het schip? Maar ook: hoeveel aardappels moeten we schillen als we met 25 personen willen eten? De bemanning heeft een schat aan kennis en ervaring en kan de aandacht vestigen op dat wat voor een educatieve schoolreis belangrijk is. De leerlingen zijn op elkaar aangewezen en gaan als groep gegroeid weer van boord. 

SCHEEPSHISTORIE

Uit het dagboek van een leerling

"Hoi mam, hier een bericht uit Stavoren! Ik lig nu in mijn hut van het zeilschip, samen met Iris en twee meiden uit de parallelgroep, supergezellig! Onze schipper is Klaas en zijn maat is Irene. Ze leren ons hoe alles werkt op deze boot. We moeten helpen met zeilen hijsen en overstag gaan. Morgen mogen we ook sturen. Ik snap het nog niet helemaal. Maar het is tof. Al het werk wordt verdeeld. De jongens moeten helpen met eten koken! Het is een chille schoolreis en superlekker weer. Truste, ik ben nu al moe!"

OFFERTE VRAGEN

Tarieven

Je boekt al een schoolreis, werkweek, studiereis of excursieweek vanaf € 125,00 per persoon. Bekijk de tarieven en seizoenskortingen van onze schepen. 

Bij een zeilwerkweek kies je voor:

·         Avontuur en ontspanning
·         Natuur en techniek
·         Samenwerking
·         Onvergetelijke dagen

KIES JE SCHIP