Sie sehen die Website auf Niederländisch. Möchten Sie zu Deutsch wechseln?
You are viewing the website in Dutch, do you want to switch to English?
Droogvallen op schoolreis met een historisch zeilschip  bij BootBootBoot

Schoolreisje

Actie, ontspanning en zeilen op een historisch zeilschip met deskundige, gastvrije bemanning. Een fantastische educatieve schoolreis, werkweek of excursieweek, al vanaf €125,- p.p.

Zeilavontuur op een historisch zeilschip

Stel je voor: de schoolreis gaat van start. De groep staat te trappelen. De begeleiders stiekem ook. Jullie schepen in op een prachtig klassiek zeilschip. De ervaren, gastvrije crew heet jullie welkom en vertelt alles wat nodig is om veilig aan boord te verblijven. Vanaf dat moment maken je leerlingen deel uit van de bemanning. Ze mogen zelfs aan het roer staan en zichzelf zomaar even de kapitein noemen. Een mooi begin van een avontuurlijke tijd! Een zeilschip leent zich perfect voor een supergezellige, sportieve en educatieve schoolreis of excursieweek. Wat is voor jullie belangrijk?  

Ideeën, inspiratie en voorbeelden

Nu nog een programma voor de schoolreis, studiereis of werkweek. Bij een zeiltocht bepaal je zelf de route en de invulling van het programma, in overleg met de schipper. En het weer en de wind hebben hier natuurlijk ook een stem in.

De belangrijkste vaargebieden zijn het IJsselmeer en de Waddenzee. Wil je aanmeren om cultuur te snuiven, interessante plaatsen te bezoeken, zeehonden kijken? Droogvallen en wadlopen? Dat kan. Overdag zijn de leerlingen actief met het reilen en zeilen aan boord. Natuurlijk is er ook volop tijd voor een duik in het water, relaxen aan dek, een spannende competitie, cultuur snuiven.   

Als echte ontdekkingsreizigers  geweldige gebieden verkennen, op een duurzame manier.

Wat leren je leerlingen?

De leerlingen maken tijdens de werkweek kennis met de scheepshistorie en nautische vaardigheden zoals het hijsen en strijken van de zeilen, knopen leggen en navigeren. Geen betere manier om te leren dan door het te doen. Ook helpen zij bij het bereiden van de maaltijden. Daarnaast kun je de schoolreis of excursieweek makkelijk laten aansluiten bij de schoolvakken van de middelbare school. Hoe werkt het met wind en getijden, wat zwemt er allemaal in de zee, hoeveel knopen vaart het schip? Maar ook: hoeveel aardappels moeten we schillen als we met 25 personen willen eten? De bemanning heeft een schat aan kennis en ervaring en kan de aandacht vestigen op dat wat voor jouw schoolreis belangrijk is. 

Uit het dagboek van een leerling

"Hoi mam, hier een bericht uit Stavoren! Ik lig nu in mijn hut van het zeilschip, samen met Iris en twee meiden uit de parallelgroep, supergezellig! Onze schipper is Klaas en zijn maat is Irene. Ze leren ons hoe alles werkt op deze boot. We moeten helpen met zeilen hijsen en overstag gaan. Morgen mogen we ook sturen. Ik snap het nog niet helemaal. Maar het is tof. Al het werk wordt verdeeld. De jongens moeten helpen met eten koken! Het is een chille schoolreis en superlekker weer. Truste, ik ben nu al moe!"

Wat kost dat?

Je boekt al een schoolreis, werkweek, studiereis of excursieweek vanaf €125 per persoon. Bekijk de tarieven en seizoenskortingen van onze schepen. Bij een zeilwerkweek kies je voor:

  • Avontuur en ontspanning
  • Educatieve aansluiting op alle vakken
  • Burgerschap en samenwerking

Wij zien deze waterwerkweek als enorm waardevol. Naast elkaar leren kennen, plezier maken en hard werken, ontstaat er een hechte groep.

— Da Vinci College Leiden

Hoe regel ik zo’n schoolreis?

Een werkweek, schoolreis of excursieweek organiseren is makkelijk. Je geeft de periode, het aantal leerlingen, de afvaarthaven en schepen van je voorkeur aan. Je kunt kiezen uit meer dan 70 fantastische zeilschepen. Wij maken graag een offerte voor je, natuurlijk vrijblijvend. Als je een schoolreis met veel leerlingen maakt, zorgen we voor een vloot van zeilschepen die met elkaar opvaren. Het beste is om ons even te bellen, zodat we zo goed mogelijk kunnen aansluiten bij jullie wensen. Tot ziens aan boord!