Hoe het werkt

Nieuw hier? Dit is hoe het werkt

BootBootBoot staat voor boten, boten, en nog eens boten. Om te voorkomen dat je door de boten het bos niet meer ziet, leggen we je eerst uit hoe het werkt. Bij BootBootBoot kun je een historisch zeilschip met bemanning huren, voor je eigen groep, voor een dag, weekend of langer.

Je vindt hier antwoord op deze vragen:

- Hoe huur je een schip?
- Hoe weet je welke je moet nemen?
- Hoe werkt het met eten en drinken?
- Wat kost het? 

Eenvoudig een historisch schip huren

Op de schepenpagina vind je ruim 70 historische zeilschepen. Deze kun je huren als zeilende groepsaccommodatie. Je huurt een schip compleet met bemanning: een kapitein, een matroos en als je dat wilt, een scheepskok. Je hoeft niet te kunnen zeilen. De bemanning vertelt je alles wat je moet weten. De meeste schepen zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. In die omgeving vind je ook de vertrekhavens. 

Het huren is simpel:

 • Kies een datum en een schip.
 • Bel ons (085 006 2820) of vraag een offerte aan.
 • Neem een optie of boek meteen.

Hoe weet je welk schip je moet kiezen?

Als je naar de plaatjes op de schepenpagina kijkt, vind je waarschijnlijk dat de historische zeilschepen nogal op elkaar lijken. Allemaal mooi. Wat is dan het verschil, en hoe weet je welke je moet kiezen? 

De belangrijkste verschillen:

 • Het aantal personen dat aan boord past.
 • Er is wel of geen slaapaccommodatie.
 • Meer of minder hutten en sanitaire voorzieningen.
 • De vertrekhavens.
 • De prijs.

De beste match

Je kunt prima zelf een schip uitzoeken als je wilt. Ze hebben allemaal een duidelijke beschrijving. Voor de beste match: bel of mail ons. Iedereen doet dat gelukkig ook. We kennen namelijk alle schepen en schippers persoonlijk. Als we weten wat jullie van plan zijn, of hoe jullie groep is samengesteld, kunnen we je heel makkelijk de beste kant op helpen. Een groep vrijgezellen of een  familieweekend, het is nog al een verschil. 

Hoe werkt het met eten en drinken?

Voor het eten en drinken aan boord zijn er twee mogelijkheden:

 1. Houden jullie van koken? Je kunt zelf boodschappen meenemen en zelf kokkerellen aan boord. De schepen hebben allemaal een  compleet ingerichte kombuis met alles wat je nodig hebt. Het is meestal zelfs ook mogelijk om de boodschappen aan boord te laten bezorgen. 

 2. Wil je verwend worden? Kies dan voor catering. In dat geval vaart er een echte scheepskok mee die alle boodschappen en de maaltijden voor jullie verzorgt. 

Wat kost het huren van een historisch zeilschip?

Voor alle schepen staat vast wat ze kosten. Je huurt dan ook altijd gegarandeerd voor de laagste prijs. Het bedrag staat bij ieder schip vermeld. Daarnaast heb je zelf nog veel invloed op het uiteindelijke bedrag van jullie zeiltocht. 

 • Zeilen in het voor- of naseizoen is goedkoper.
 • Hoe meer mensen aan boord, hoe voordeliger.
 • Je bepaalt zelf wat je uitgeeft aan eten en drinken.

Je wilt natuurlijk weten: wat kost het nou? Om je meer gevoel te geven bij de prijzen maakten we handige rekenvoorbeelden

Meer weten?

Bel of mail ons gerust met je vragen. Misschien vind je dit ook interessant:

Bekijk nu de schepen en maak je keuze. Tot ziens aan boord! 

NAAR DE SCHEPEN

BootBootBoot-Studio-Modijefsky1.jpeg

Heb je al rondgeneusd? Mail of bel ons, of vraag een offerte aan. We zetten dan alles voor je op een rij. 

VRAAG EEN OFFERTE