Vrijgezellenfeest

Vrijgezellenfeest op het water

Bij een huwelijk of liefdesfeest hoort traditiegetrouw een vrijgezellenfeest. Sterker nog, vrijgezellenfeesten worden groter, langer en unieker. Ga jij een vrijgezellenfeest organiseren? Voor een dag of misschien wel een weekend? Dan zoek je vast iets buiten de gebaande paden voor de aanstaande bruid of bruidegom. Iets wat betaalbaar is, wat iedereen leuk vindt, met flexibele mogelijkheden. Verras de vrijgezel en de groep met een zeiltocht op een historisch schip. Een bijzondere, zeilende groepsaccommodatie. Sfeervol, nostalgisch, maar wel met modern comfort. Je huurt het zeilschip met bemanning, dus kunnen jullie niet zeilen? Geen probleem. 

Bekijk de zeilschepen

Hoe ziet zo’n zeiltocht eruit?

Iedereen verzameld? Tijd om in te schepen en jullie vrijgezellenfeest te beginnen. Je maakt eerst kennis met het schip en de bemanning. Je bespreekt samen met de schipper hoe jullie je zeiltocht willen invullen. Dit hangt altijd af van het weer en de wind. Dan gaan de trossen los en zeilen jullie het avontuur tegemoet. Vaak is dat op het IJsselmeer of de Waddenzee, maar er zijn ook andere plaatsen. Kom je ’s avonds aan boord? Dan zeil je de volgende ochtend uit. Je overnacht altijd in een haven. 

Middag- of avondtocht (4 uren)
Dagtocht: (7 à 8 uren)
Weekend: vrijdag 20.00 uur – zondag 16.00 uur
Kort weekend: zaterdag 11.00 uur – zondag 16.00 uur

Willen jullie niet zeilen, maar wel graag een fantastische vaartocht door de grachten van Amsterdam of de haven van Rotterdam maken? Daarvoor hebben we hele leuke salonboten. 


Zeilen met je groep

Wat kun je allemaal doen?

Allereerst natuurlijk: zeilen hijsen en strijken, achter het roer staan en knopen leggen. Ga je naar de Wadden? Dan kun je droogvallen op een zandbank, wadlopen of een eiland aandoen. Langs het IJsselmeer zijn er zat gezellige havens om aan te meren. Dit betekent dat je aan wal ook de kroeg in kunt, of wat je ook maar wilt doen. 

Aan boord kun je borrelen, spelletjes doen, eindelijk eens bijpraten of... verzin het maar. Soms is er een duidelijke wens voor een activiteit. Vaak kan dat prima gecombineerd worden. Bijvoorbeeld een proeverij, workshop of glamour shoot. Dat kan gewoon aan boord. Meer weten?

Ik wil meer weten

Hoe zit het met eten en slapen?

Tijdens de zeiltocht kun je met je groep zelf kokkerellen in de volledig ingerichte keuken van het schip. Een aantal schepen heeft ook een barbecue en biertap aan boord. Je neemt zelf alle boodschappen mee of laat ze voor afvaart aan boord bezorgen. Geen zin in? Laat de maaltijden dan verzorgen door een scheepskok. Hoe ontspannen wil je het hebben. Je kunt kiezen uit verschillende cateringmogelijkheden. We vertellen je er graag meer over.

Ieder zeilschip is anders. Voor ieder schip is beschreven hoeveel hutten er aan boord zijn. En ook: hoeveel bedden heeft een hut?  Hoeveel douches en toiletten heeft het schip? Je vindt alle informatie die je nodig hebt. 

Bekijk de zeilschepen

Kunnen we dit wel betalen?

Gemiddeld geven we in Nederland € 125 per persoon uit aan een vrijgezellendag. Wordt het een weekend? Dan ligt het bedrag op € 175. Een historisch zeilschip huren, ook nog met bemanning erbij,  klinkt misschien als buiten bereik. Toch hoeft het helemaal niet duur te zijn, doordat je zelf veel invloed hebt op de bedragen. De regel is: hoe meer mensen, hoe goedkoper. Doe je zelf boodschappen en boek je in het laagseizoen? Dan kom je makkelijk onder de € 125 per persoon voor een volledig verzorgd weekend op het water. Vraag een offerte op en ontdek jullie prijs. Natuurlijk vrijblijvend.

Vraag een Offerte

All Inclusive weekend zeilen

Klinkt het allemaal leuk, maar heb je geen zin om veel te organiseren? We maken het je graag makkelijk. Bij een All Inclusive Weekendarrangement betaal je een vaste prijs per persoon. Je hoeft niets anders te doen dan in te schepen en simpelweg te genieten van jullie vrijgezellendag of -weekend! 

Alles over all inclusive