Familie & vrienden

De perfecte groepsaccommodatie

Heeft jouw familie, vriendengroep of club ook de mooie traditie om ieder jaar een dag, weekend of langer met elkaar weg te gaan? Het organiseren van een familie- of vriendenweekend start altijd met dezelfde vragen: wie gaat er mee, wat is het budget en - de belangrijkste - waar gaan we heen? De accommodatie is van grote invloed op de sfeer. Ook heb je ongetwijfeld ideeën over de faciliteiten die jullie nodig hebben. 

Dikke kans dat al jullie wensen voor het vrienden- of familieweekend of vervuld kunnen worden op één van onze prachtige historische zeilschepen. Unieke, duurzame, zeilende groepsaccommodaties, die je huurt met deskundige, gastvrije bemanning. Sfeervol, comfortabel en betaalbaar. Laat de hectiek lekker aan wal en waai samen uit op het IJsselmeer of val droog op de Waddenzee. Accommodatie: check! 

BEKIJK DE SCHEPEN

Zeilen met je familie of vrienden

Jullie hebben de keuze uit bijna 70 geweldige schepen voor jullie vrienden- of familieweekend. Van basic tot luxe, van klein tot groot: er is altijd wel dat ene schip waar je als een blok voor valt. Inschepen kan op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld in Amsterdam, Enkhuizen, Harlingen, Makkum, Monnickendam of Muiden. Wil je ergens anders op- of afstappen? Laat het weten, dan checken we of het mogelijk is. Alle zeilende groepsaccommodaties hebben een ruim dek, waarop je heerlijk buiten kunt genieten van het zeilen. Binnen vind je het dagverblijf met voldoende zitplaatsen, de volledig ingerichte kombuis en sanitaire voorzieningen.

Kijk eens rond tussen de zeilschepen, dan krijg je vanzelf een beeld van deze unieke groepsaccommodatie. Wij kennen alle schepen en schippers, en kunnen dus ook prima advies geven. 

BEKIJK DE SCHEPEN

Jullie familie- of vriendenweekend

Zeilen is voor iedereen. Ervaring met zeilen is niet nodig. Onderweg leert de bemanning je van alles: zeilen hijsen, navigeren, overstag gaan, knopen leggen, noem maar op. Al varend zul je merken dat de tijd steeds minder belangrijk is. Je ervaart de kalmerende werking van de golven en het gevoel van vrijheid dat hoort bij zeilen. Geen zin om actief te zijn? Je kunt ook gewoon een boek lezen aan dek, bijpraten, spelletjes doen of gewoon wegdromen, kijkend naar de horizon, luisterend naar het kabbelende water.  

Ben je aan wal in één van de havenstadjes van het IJsselmeer? Pak een terrasje, ga winkelen of duik het nachtleven in. Op de Wadden kun je wadlopen, een strandwandeling maken of een Waddeneiland verkennen per fiets. Om maar iets te noemen. Het is jullie familie- of vriendendag (of weekend, of week). Het is jullie ervaring. Varen is ervaren. 

Hoe ziet zo'n zeiltocht eruit?

Na inscheping maak je kennis met het schip en de bemanning. Samen met de schipper bespreek je hoe jullie de zeiltocht kunnen invullen. Dit is mede afhankelijk van jullie wensen, het weer en de wind. Jullie tijd op het IJsselmeer of de Waddenzee is begonnen. Samen, op naar de horizon. 

Lees de veelgestelde vragen om jullie vrienden- of familieweekend zo goed mogelijk voor te bereiden. 

VERTEL ME ALLES

Eten en drinken op een zeilschip

Tijdens de zeiltocht kun je met je familie of vrienden zelf alles klaarmaken in de volledig ingerichte keuken van het schip. Je neemt zelf alle boodschappen mee of laat deze voor afvaart op je groepsaccommodatie bezorgen. Of je geeft alles uit handen en laat de maaltijden verzorgen door een scheepskok. Een ontspannen keuze als er weinig keukenprinsen of -prinsessen aan boord zijn. Je kunt uit verschillende cateringmogelijkheden kiezen. We vertellen je er graag meer over.

Hoe regel ik het?

Jullie zijn verliefd geworden op het idee van een zeilende groepsaccommodatie. De volgende stap: het perfecte schip voor jullie familie- of vriendenweekend vinden. Je kunt zelf je keuze maken of je laten adviseren door ons. Wij kennen alle schippers en schepen persoonlijk. Bel of mail ons voor meer informatie of vraag een offerte aan. Als je wilt kun je een optie nemen op je schip, om te zorgen dat hij niet aan je neus voorbij gaat. Geen zorgen, dit is allemaal vrijblijvend. Als je besluit om het schip definitief te huren, sturen wij je de benodigde formulieren toe. 

OFFERTE ZEILTOCHT VRAGEN

All Inclusive weekend zeilen

Klinkt het allemaal leuk, en wil je het zo makkelijk mogelijk maken? Een voor de hand liggende keus is dan een All Inclusive Weekendarrangement. Je betaalt een vaste prijs per persoon en hoeft niets anders te doen dan in te schepen in jullie zeilende groepsaccommodatie en simpelweg te genieten van jullie vrienden- of familieweekend! 

ALLES OVER ALL INCLUSIVE

Duurzaam reizen

Voor steeds meer mensen is het belangrijk om rekening te houden met de natuur en het klimaat, ook bij het reizen. Een zeilende groepsaccommodatie is een geweldig groene manier van verblijven en verplaatsen. Je reist met behulp van de natuurlijke elementen. De wind doet gratis zijn werk en blaast je met al zijn natuurkracht naar je bestemming op het IJsselmeer of de Waddenzee. De CO2-uitstoot is klein, omdat de motor van het schip maar op een paar plaatsen aan hoeft. Je hoeft gelukkig ook niet naar verre oorden te vliegen voor bijzondere natuur. 

Maak jouw volgende familie- of vriendenweekend groen en kijk uit naar een spectaculaire zonsondergang op het IJsselmeer. Of kies voor de Waddenzee, waar je kunt droogvallen, wadlopen en zeehonden spotten. De Waddeneilanden liggen als juweeltjes in de zee, klaar voor jullie bezoek.