Details
Kaart
Prijzen
Enkhuizen, Rotterdam

Sybaris

Tweemast-klipper Sybaris werd gebouwd in 1894 als zeilend vrachtschip en werd in haar bestaan meerdere malen aangepast aan ‘de moderne tijd’. Een grootscheepse renovatie vond plaats in de jaren ’90 toen het werd omgebouwd tot charterschip. De toenmalige eigenaar koos voor een ongebruikelijk comfortabele indeling met wel heel ruime hutten. Zo beschikt elke hut over een natte cel met douche en toilet en kastruimte. 

Het schip is geschikt voor groepen van 26 personen en voor families en schoolgroepen zelfs tot 30 personen. Door de handige indeling met opklapbare bedden kunnen de 7 hutten omgebouwd worden ruime tweepersoonshutten. Zo kun je er met een groep van 14 personen wel heel comfortabel verblijven. Voor groepen van maximaal 14 personen geldt een aangepast tarief (op aanvraag).

 

Iedereen kan zeilen

Ook aan dek is ruimschoots rekening gehouden met de moderne maat; de tuigage is handzaam, waardoor iedereen die wil, kan helpen bij het zetten, stellen en strijken van de zeilen. En natuurlijk is er ook voldoende plek om gewoon ontspannen te genieten; om te luisteren naar de wind en de vogels, te kijken naar de deining en de golven, te voelen hoe het schip snelheid maakt dankzij de elementen en goed zeemanschap.


Scheepse gezelligheid

Voor de verzorging van de inwendige mens en gewoon voor warmte en gezelligheid is er benedendeks een scheeps en sfeervol dagverblijf met bar en kombuis, een kast vol spellen en een heuse scheepspiano. 

Details

Schipper: Richard Koreneef

Maak kennis met Richard


“Passie en gedrevenheid, dat vind ik mooie woorden waardoor ik me graag laat leiden. Het varen, het zeilen zit in mijn DNA. Als klein jongetje voer ik al met mijn ouders op de Rotte bij Rotterdam. Later leerde ik zeilen bij de scouting. En weer later monsterde ik voorzichtig als matroos aan op een bruine-vlootschip. Het lijkt alsof het allemaal vanzelf zo ging, alsof ik nooit bewust voor het beroep van schipper heb gekozen. En misschien is dat ook wel zo. Als schipper en eigenaar van de Sybaris geniet ik dagelijks van mijn passie. Mijn drijfveer is nu om mijn enthousiasme voor het water, de wind en het varen over te brengen op mijn gasten. Je bent van harte welkom!’’

Specificaties

Aantal personen dagtochten
45
Aantal personen meerdaags
26
Extra personen meerdaags
4
2-persoonshutten
1
4-persoonshutten
4
5-persoonshutten
2
Douches
7
Toiletten
7
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Enkhuizen, Rotterdam (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 1.818,- dag / € 7.290,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs