Details
Kaart
Prijzen
Enkhuizen

Eenhoorn

Een robuuste klipper, een bevlogen schipper en comfortabele tweepersoonshutten: alle ingrediënten voor een perfecte varende groepsaccommodatie. Op de stoere tweemastklipper Eenhoorn uit 1903 ervaar je pas écht wat vrijheid is. Het hele IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee liggen aan je voeten. Bovendien is schipper Jan Willem als onvervalste Fries ook nog eens op de hoogte van alle mooie plekjes in Friesland.

Zeilen: actie of ontspanning?

Vind je het leuk om actief te helpen met het zeilen van dit imposante zeilschip? Dan kun je je energie  lekker kwijt bij het hijsen van de zeilen. Maar: niets is verplicht. Als je meer op zoek bent naar ontspanning, dan zijn er hele fijne plekjes in de ruime zitkuip of aan dek voor je. Het ruisende water, de eindeloze horizon, de frisse lucht: laat je meevoeren door het ritme van de wind en laad je batterij weer helemaal op. 

Unieke groepsaccommodatie
Bij een dagtocht ben je welkom met maximaal 40 passagiers. Wil je aan boord overnachten, dan is er plaats voor 26 personen in maar liefst 13 tweepersoonshutten. Als één van de weinige schepen heeft de Eenhoorn tussen elke twee hutten een gecombineerde douche/toilet die bereikbaar is vanuit de hutten. De ruime salon is oergezellig en staat garant voor knus en gezellig samenzijn. Ook kun je er met een boekje in een hoekje ontspanning vinden. De keuken  beschikt over alles wat je culinaire hart begeert. Zelfs een professionele biertapinstallatie ontbreekt niet. 

Onbezorgd zeilen
Naast plezier staat veiligheid op de Eenhoorn voorop. Het schip heeft een hoge railing, wordt goed onderhouden en alle veiligheidsmiddelen voor volwassenen en voor de kinderen zijn aanwezig. Dat schipper Jan Willem de veiligheid tijdens het varen serieus neemt, is minstens zo belangrijk. Alles om onbezorgd te kunnen zeilen, voor jong en oud!

Details

Schipper: Jan Willem Zandstra

Eigenaar en schipper Jan Willem is een Fries in hart en nieren. Het zeilen is hem met de paplepel ingegoten. "Al op mijn zevende zeilde ik in een klein zeilbootje op de Friese meren en sindsdien ben ik dat altijd blijven doen. In de vakanties en in de weekenden: altijd was ik op het water te vinden".

Na een loopbaan in de bouw en projectontwikkeling besloot Jan Willem in 2010  zich volledig toe te leggen op zijn passie, het zeilen. “Het is de combinatie van het bouwen aan de relatie met mijn gasten en het zeilen wat dit beroep zo machtig interessant maakt”. 

Jan Willem wil zijn gasten laten genieten van het vrije gevoel dat het zeilen je geeft. "Met zijn allen de zeilen hijsen. De ongereptheid van het weidse water. De mooie havens aandoen. Genieten van de natuur." Klinkt goed, toch?

Specificaties

Aantal personen dagtochten
40
Aantal personen meerdaags
26
2-persoonshutten
13
Douches
7
Toiletten
7
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Op aanvraag
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Enkhuizen (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 1.962,- dag / € 8.083,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs