Details
Kaart
Prijzen
Kampen

Avondrood

Beleef een onvergetelijke tijd op het water met tweemastklipper Avondrood. Laat de wind door je haren waaien en geniet met vrienden, familie, collega's, je schoolklas of wie dan ook van een ontspannen en actieve zeiltocht. Vanuit het oude Hanzestadje Kampen maak je de mooiste reizen over het IJsselmeer en het Markermeer. Of ga naar de unieke Waddenzee en beleef hoe bijzonder het is om met het schip  droog te  vallen. Ga wadlopen en ontdek de zeehonden die heerlijk zonnebaden op een zandbank. Er is genoeg te doen!

Door de twee masten is het schip makkelijk te zeilen en is het ook voor een onervaren zeiler een belevenis om samen met de deskundige bemanning het schip op de juiste koers te laten varen. Er is aan boord plaats voor 40 daggasten; voor meerdaagse tochten heb je de beschikking over 30 bedden, verdeeld over 10 hutten. Gedurende de Corona-pandemie is het aantal daggasten gereduceerd tot 30 zodat benedendeks de 1,5-meterregel gehandhaafd kan worden. Dit geldt ook voor meerdaagse tochten: dan kunnen er maximaal 20 personen meevaren. Er gelden in dat geval ook andere huurprijzen (op aanvraag). Bestaat de groep uit personen van 19 jaar of jonger, dan mogen er wel 30 personen aan boord overnachten.

Gebouwd in 1900 was de Avondrood, net als veel andere charterschepen, vroeger een zeilend vrachtschip. In 1987 werd het schip verbouwd tot charterschip. Sinds 2006 zijn er al veel renovaties geweest en veranderde het vrachtruim in een gezellig dagverblijf met veel hout en koper en comfortabele hutten, klaar om haar gasten een onvergetelijk uitje op het water te laten meemaken. En geniet nog meer van je verblijf aan boord met een eigen gebrouwen Avondrood-biertje in de hand!

Details

Schipper: Rob Peetoom

Rob Peetoom, trotse eigenaar van de Avondrood is al sinds 1998 schipper in de chartervaart. Eerst op een kleinere tjalk en sinds 2007 op deze stoere tweemastklipper Avondrood. "Sinds mijn 10de jaar zeil en surfde ik al en ben sindsdien niet meer van het water weg te houden. Er is voor mij dan ook niets leuker dan om op avontuur te gaan met het schip en dit te delen met mijn gasten aan boord. Dat verveelt nooit!"

Rob brengt zijn gasten graag naar bijzondere plaatsen aan het IJsselmeer en de Waddenzee: gezellige havens, prachtige natuurgebieden en kleine, rustige strandjes om te zwemmen of kanoën. Maar ook de binnenwateren zijn favoriet, zoals de IJssel en het Zwarte Meer. Rob laat je groep graag kennismaken met bijvoorbeeld Blokzijl: "het mooiste stadje van Nederland, net Amsterdam in het klein".

Specificaties

Aantal personen dagtochten
40
Aantal personen meerdaags
30
2-persoonshutten
5
4-persoonshutten
5
Douches
3
Toiletten
4
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Kampen (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

Op aanvraag Prijslijst weergeven

Bereken prijs