BootBootBoot

Schepen Aanbod School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement Over ons Informatie Contact Offerte aanvragen Geheel vrijblijvend! Altijd op de hoogte blijven?
Offerte aanvragen Over ons Schepen Aanbod
School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement
Informatie Contact
Chateauroux
Meerdaags 26 personen
Dagtocht 35 personen
Vertrekhavens Amsterdam,
Monnickendam
Vaargebieden Friese meren,
IJsselmeer,
Waddenzee

Chateauroux

Welkom op de zeilende tweemastklipperaak, een platbodem die in 1908 gebouwd werd. Het schip deed 80 jaar dienst als vrachtvaarder op de Nederlandse, Belgische en Franse binnenwateren. Aardappelen, maïs, bomen of veevoer werden naar hun bestemming gebracht. In 1986 werd, de inmiddels gemotoriseerde Chateauroux, opnieuw onder zeil gebracht. Herboren biedt het vrachtruim nu een comfortabele passagiersaccommodatie. Er worden zeiltochten gemaakt over het IJsselmeer en de Waddenzee.

De ‘Chateauroux’ biedt ruimte aan 35 personen voor een dagtocht, voor meerdaagse zeilreizen zijn er 26 kooien. De thuishavens zijn Monnickendam, een oer oudhollands stadje aan de zuidkant van de Gouwzee, en Amsterdam.

ACTIEF ZEILEN

De schipper en maat nodigen u uit om mee te helpen het schip te varen. De zeilen te hijsen, aan het roer te staan, te navigeren, en te helpen bij een gijp. Tijdens een overstag gaat het roer dwars, het bakboord zijzwaard uit het water en het stuurboords er weer in, de schoten worden aangehaald en gevierd, bakstagen worden vast gezet en dan weer proberen het schip zo hoog mogelijk aan de wind zien te krijgen. Alleen is zo’n manoeuvre niet mogelijk, er zijn vele handen nodig om het werk te klaren. Het is teamwork. Tijdens het samenwerken op een zeilschip leer je elkaar op een andere manier kennen. De overschakeling van het landleven naar een tijdelijk varend bestaan maakt dikwijls veel los. De wind zorgt er voor dat de dagelijkse beslommeringen snel in het kielzog zijn verdwenen.