Details
Kaart
Prijzen
Monnickendam, Amsterdam

Chateauroux

De Chateauroux is een prachtig, comfortabel en stoer schip; een tweemastklipperaak, een zeilende platbodem, gebouwd in 1908. Wat ooit vrachtruim was, is nu een comfortabele passagiersaccommodatie. De Chateauroux heeft twee afvaarthavens: het pittoreske Monnickendam en het bruisende stadse Amsterdam.

 

Actief zeilen

De schipper en zijn maat nodigen je uit om mee te helpen het schip te varen. De zeilen hijsen, aan het roer staan, navigeren en helpen bij een gijp. Samen klaar je de leuke, ontspannende en soms ook spannende zeilklus. Teamwork, daar houdt de bemanning van! Samenwerkend op een zeilschip leer je elkaar op een andere manier kennen. De overschakeling van het landleven naar een tijdelijk varend bestaan kan veel losmaken, zoals nieuwe vriendschappen. De wind zorgt ervoor dat de dagelijkse beslommeringen snel in het kielzog zijn verdwenen.

Details

Schipper: Arse Staal

Maak kennis met Arse


"Als tiener ging ik als gast mee op een platbodem, voor het eerst op 
vakantie zonder mijn ouders. Een tijdje later voer ik mee op een ander historisch zeilschip. Ik vond het geweldig en realiseerde me: dit wil ik ook! Zes jaar werkte ik met plezier als matroos, totdat een schipper tegen me zei: jij hebt niets meer te leren, het is tijd om zelf schipper te worden.  Ik vond het best een spannende stap, maar heb het gedaan. Dat is nu 7 jaar geleden en ik ben er nog iedere dag blij om. Ik zie het als een prachtig ambacht van honderden jaren oud. De vele ervaring maakt dat het schipperen relaxed is en dat ik kan genieten van de vakantiesfeer waar mijn gasten mee aan boord komen. Ik zeg altijd: ik heb zeven maanden vakantie en 5 maanden vrije tijd. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, één met de elementen.  Hoe ik mezelf omschrijf als schipper? 
Relaxed en sportief. Wil de groep actief zeilen? Dan doen we dat. Willen 
ze liever relaxen? Ook prima."

Specificaties

Aantal personen dagtochten
35
Extra personen dagtochten
7
Aantal personen meerdaags
26
2-persoonshutten
7
4-persoonshutten
3
Douches
2
Toiletten
3
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Monnickendam, Amsterdam (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Waddenzee, IJsselmeer, Friese meren

Prijzen

vanaf € 1.190,- dag / € 5.270,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs