Details
Kaart
Prijzen
Muiden

Volharding

Het schip vroeger

De Volharding is een prachtige eenmasttjalk. In 1902 werd het schip gebouwd in Vierverlaten bij de werf Barkmeier, waarna het in de vaart ging onder de naam Twee Gezusters. Het schip diende als vrachtschip, als opslagplaats en woonschip.

 

Het schip nu

In 1980 werd de dektjalk omgebouwd tot zeilcharterschip met als bekroning de titel ‘best gerestaureerde schip’ die ontvangen werd tijdens de Muider Hardzeildagen begin jaren ‘80. Het verbouwen en steeds verder verbeteren gaat nog steeds door.

 

Wat valt op?

Het schip wordt gestuurd met een traditionele helmstok. 

Er zijn geen aparte hutten, maar nissen met stapelbedden. Twee stapelbedden kunnen dienen als twee- of vierpersoons bedden. Daarom is het aantal slaapplaatsen variabel. Twee slaapplaatsen bevinden zich in het dagverblijf en zijn tijdens dagtochten weggeklapt. 

Details

Schipper: Marco Harskamp

Maak kennis met Marco

“Ik ben de schipper en eigenaar van de Volharding. Ieder seizoen gaat er een nieuwe matroos mee. Meestal is dit een vriendelijke jongeling die een seizoen iets anders wil of die geïnteresseerd is in een toekomst op de bruine vloot. De maat leert en samen leren wij onze gasten over het leven en werken aan boord. Maar natuurlijk is er ook de vrijheid om te relaxen.”

Specificaties

Aantal personen dagtochten
12
Aantal personen meerdaags
12
6+-persoonshutten
1
Douches
1
Toiletten
1
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Muiden (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 1.090,- dag / € 0,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs