Details
Kaart
Prijzen
Amsterdam

Bracksand

Zeilen is al een duurzame manier van reizen. De klipper Bracksand doet daar nog een flink schepje bovenop. Het schip is in 2019 volledig verbouwd en opnieuw ingericht met een frisse, groene wind. Daarmee voldoet dit geliefde schip aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Wat materiaal, techniek, maar ook bedrijfsvoering betreft is het één van de meest duurzame charterschepen in Nederland. Dat dat belangrijk is in een tijd waarin het klimaat centraal staat, begrijpen ze op de Bracksand als geen ander.


Privacy en flexibele opties
Wat een fijne indeling. Op de Bracksand vind je vier luxe 2-persoons kajuiten met eigen douche/toilet en vier 2-persoons kajuiten met gemeenschappelijk douche/toilet. De luxe hutten kunnen flexibel omgebouwd worden tot 4-persoons kajuiten, wat het totaal aantal bedden op 24 brengt. Bij dagtochten kunnen 54 gasten aan boord stappen. Naast een grote ruime kuip aan dek heeft het schip een zeer ruim dagverblijf met onder andere een bar, een tap en een professioneel ingerichte keuken. En de accessoires? Dikke kans dat het kringloopschatten of eilandvondsten zijn. 


Beleef de magie van zeilen
Aan boord mag je actief meehelpen met het zeilen. Ook als je geen zeilervaring hebt. De enthousiaste bemanning leert je graag de fijne kneepjes van het vak. Liever in alle rust genieten van de prachtige natuur? Ga je gang! Beleef de magie van zeilen aan boord van dit prachtige schip.

Details

Schipper: Martijn Kuipers

Trotse eigenaar en schipper van de Bracksand is Martijn Kuijpers. Na 15 jaar in loondienst, gooide hij in 2012 het roer om. "Door mijn voorliefde voor alles rondom recreatie en watersport heb ik in dat jaar de stap genomen mijn droom werkelijkheid te laten worden. Ik kwam erachter dat ik gelukkig werd door mij te richten op de kwaliteit van het leven, mensen een plezierige tijd en unieke ervaringen te laten beleven, vakmanschap en natuurlijk de zeilvaart.


Grondig verbouwd
In 2016 hebben wij het schip gekocht en door veel achterstallig onderhoud helemaal weer opnieuw opgebouwd. We hebben hier veel tijd, geld en energie in gestopt. Het onderwaterschip is volledig vervangen, het staalwerk is aangepakt, het schip is met gebruik van duurzame materialen uitvoerig geïsoleerd en de ventilatie is geïnstalleerd door middel van warmteterugwinning. Wij hebben bij de complete verbouwing en restauratie gekozen zoveel mogelijk volgens de huidige standaarden en comfort te werken."


Man met een missie
"Onze missie is om van de Bracksand een voorbeeld te maken in de zeilchartervaart op het gebied van duurzaamheid. Zo denken we bij de verbouwing van de Bracksand zoveel mogelijk in groene oplossingen, worden CO2-vriendelijke materialen gebruikt en nemen we energie- en waterbesparende maatregelingen."


Martijn heet je van van harte welkom op zijn schip!

Specificaties

Aantal personen dagtochten
54
Aantal personen meerdaags
24
2-persoonshutten
4
4-persoonshutten
4
Douches
5
Toiletten
6
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Amsterdam (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 2.020,- dag / € 8.100,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs