Details
Kaart
Prijzen
Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam, Volendam

Egberdina

De Egberdina, gebouwd in 1882, is een van de vijf oudste, nog varende zeilschepen in Nederland. Het schip heeft een klassieke uitstraling, is stabiel en speciaal ingericht voor dagtochten. Dit machtige schip is geschikt voor zeiltochten met maximaal 35 personen. Ideaal om een verjaardag te vieren, een huwelijksdag of ieder ander feest. Voor bedrijven organiseren we geslaagde bedrijfsuitjes of relatiedagen. Het schip is ook te huur voor een dagdeel, bijvoorbeeld een middag of een avond.


Een dag aan boord
Bovendeks biedt de Egberdina volop ruimte om te genieten van het zilver op de koppen van het water, de eindeloze ruimte en de wolkenluchten. Benedendeks kun je in de stijlvolle salon genieten van een prima maaltijd of aangeklede borrel.


Het schip zeilt zo scherp als een jacht en ligt zo rustig dat zeeziekte vrijwel niet voorkomt. Wil je meer actie? Dat kan. Je mag sturen of zeilen hijsen en zo helpen het schip van 70 ton met bijna 300 m² zeil door het water te laten klieven. Als je wilt, kunnen we voor anker gaan om te lunchen of dineren, of aanleggen in een door jou gekozen haven. De sfeer is informeel en de bemanning is flexibel en servicegericht.  

Details

Schipper: Wouter van Dusseldorp

Maak kennis met Wouter


“Ik ben schipper en eigenaar van de 'Egberdina'. Inmiddels zeil ik meer dan 30 jaar professioneel op grote zeilschepen. Ik laat je met alle plezier het schip besturen, terwijl ik een oogje in het zeil houd.


Ik weet veel van zeilen en van de natuur op en rond het IJsselmeer. In de winter doceer ik het vak 'zeilvaart' aan de Enkhuizer Zeevaartschool. Ik vertel graag over zeilen, navigeren of de natuur om ons heen. Voor een enkel sterk verhaal kan je zeker ook bij mij terecht!


Kortom: ik heet je graag welkom op de Egberdina voor een bijzondere zeilbeleving.”

Specificaties

Aantal personen dagtochten
35
Toiletten
2
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam, Volendam (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

IJsselmeer, Markermeer

Prijzen

Op aanvraag Prijslijst weergeven

Bereken prijs