Details
Kaart
Prijzen
Harlingen

Lauwerszee

Een klipper met nostalgische uitstraling en hedendaags comfort, onder bezielende leiding van een enthousiaste schipper. Dat is het historische zeilschip Lauwerszee, dat de prachtige Waddenzee en IJsselmeer bevaart met haar gasten. Het is een comfortabele klipper met goede zeileigenschappen en een stabiele ligging. Je hoeft dus niet bang te zijn om zeeziek te worden op dit brede, ruime schip.

 

Van alle gemakken voorzien
Het blijft bijzonder om te zien hoe een klassiek schip dat vroeger vracht vervoerde zo compleet voorzien is van hedendaags comfort. Er is een goed uitgeruste open keuken met twee koelkasten, een vriezer, vaatwasser, horeca koffiemachine en een zespits gasfornuis met een grote elektrische oven en een biertap. Alle hutten hebben centrale verwarming, een grote wastafel en bedden met dekbedden en kussens. Verder beschikt het schip over twee douches en twee wc’s.

 

Zeil mee of relax
Je hoeft geen ervaring te hebben met zeilen. Je kunt er voor kiezen actief mee te helpen of lekker in de zon te relaxen. Er is ook een tent aanwezig om het dek te overkappen ter bescherming tegen regen of zon.

Details

Schipper: Aart Puper

Maak kennis met Aart 


“Na jaren beroepsmatig gevaren te hebben op verschillende zeilschepen, ben ik sinds 2012 de trotse eigenaar en schipper van de Lauwerszee. Ik woon het hele jaar aan boord in de roef. Dat is de schipperswoning achter op het schip.


Ik heb een ruime ervaring met het varen op grote zeilschepen. En natuurlijk ken ik het IJsselmeer en het Wad als mijn broekzak. Met veel plezier maak ik je wegwijs aan boord van mijn schip en plan ik samen met jou een leuke reis. Ik breng je graag naar de mooiste plekjes. Mijn doel is jou een onvergetelijk verblijf aan boord te bezorgen. Actief meehelpen met zeilen mag, maar moet niet. Wil je sportief varen, dan hijsen we maximaal zeil. Doe je het liever rustig aan, dan kunnen de maat en ik ook zonder je hulp het schip varen.’’

Specificaties

Aantal personen dagtochten
36
Aantal personen meerdaags
20
2-persoonshutten
4
4-persoonshutten
3
Douches
2
Toiletten
2
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Op aanvraag
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Harlingen (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 1.647,- dag / € 5.967,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs