Details
Kaart
Prijzen
Enkhuizen, Zierikzee

Nieuwe Maen

De Nieuwe Maen uit 1891 is een klipper met karakter. Vrouwelijke schipper Gaby vaart met een gevarieerde groep mat(roz)en en met een schipper-in-opleiding. Dat typeert de sfeer aan boord; samen varen verbroedert. Er valt veel te leren aan boord en dan bedoelen we niet sturen of knopen leggen! De bemanning neemt haar gasten mee op reis over getijdewater, over meren, langs fraaie oude plaatsen, maar vooral ook op ontdekking om het beste uit jezelf en uit elkaar te halen. De Nieuwe Maen is gezellig ingericht; een schip waarop je je snel thuis voelt. In de salon vind je gezelschapsspellen, een tv met dvd-speler en een heuse boordbibliotheek.

 

Green Key
De Niewe Maen heeft het keurmerk Green Key. Dat is het internationale keurmerk voor duurzaamheid. Ondernemers met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Details

Schipper: Gaby Koomen

Maak kennis met Gaby 


“Sinds 2011 ben ik eigenaar van zeilklipper Nieuwe Maen. Het heeft mijn leven verrijkt. Daarvoor was ik zweminstructrice in buitenbaden en voor de reddingsbrigade. Op iets nieuws zeg ik vaak: ‘Ach, dat doe ik wel even, alleen nog even weten hoe’. Dankzij die hang naar de uitdaging volg ik cursussen voor leefomgeving, de natuur, coaching, bedrijfshulpverlening en gastheerschap.

Ik vind het belangrijk om milieubewust en duurzaam te ondernemen en leef de richtlijnen na volgens de Green Key.

Door het varen met de Nieuwe Maen heb ik meer waardering voor basiselementen. Het is in onze maatschappij letterlijk schipperen met tijd, contacten, prioriteiten stellen etc. Terwijl het toch gewoon heerlijk is om tijd voor jezelf en elkaar te hebben? Mensen vragen mij wel eens of de groep zich niet gaat vervelen aan boord. Door de snelle wereld en vele prikkels ervaren we niet dat 'verveling' juist creatief maakt.”

Specificaties

Aantal personen dagtochten
30
Aantal personen meerdaags
18
2-persoonshutten
3
4-persoonshutten
3
Douches
2
Toiletten
2
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Enkhuizen, Zierikzee (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Waddenzee, Zeeland, Zuid Holland

Prijzen

vanaf € 0,- dag / € 0,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs