Details
Kaart
Prijzen
Hellevoetsluis, Nieuw Beijerland, Rotterdam

Oostvogel

Driemastklipper Oostvogel werd gebouwd in 1898 en gedoopt als Vijf Gezusters. Als sleepklipper vervoerde ze vracht van Antwerpen naar Rotterdam en weer terug. In de jaren zestig werd het schip uit de vaart genomen en gebruikt als woonschip. In 1992/1993 werd ze in slechte staat ontdekt door de voorlaatste eigenaar, die het schip grondig liet restaureren. Sindsdien is de Oostvogel een veelgevraagd schip voor dag- en meerdaagse tochten.


Wat valt op?

Een vaartocht met de Oostvogel is vooral ontspanning; genieten van het imposante schip, van de enorme zeilen, water, wind en wat er verder te zien en te doen is. Gasten mogen uiteraard helpen bij het hijsen, trimmen en strijken van de zeilen. De professionele bemanning geeft graag instructies.

De Oostvogel is een comfortabele zeiler. Dankzij de flinke afmetingen ligt het schip stabiel in het water, ook bij flinke wind. Bij dagtochten biedt het schip plek aan groepen tot 75 personen. Dat komt mede door de uitgekiende dek-lay out met veel ruimte en een riante kuip. Benedendeks is de grote salon te vinden met de mahoniehouten, sfeervolle bar en de barsalon voor de presentatie van buffetten.


Eten en drinken

De verzorging op de Oostvogel is in handen van de professionele culinaire crew, die ook de bar bemant en de bediening verzorgt. Er is een menukaart met cateringsuggesties maar ook ‘maatwerk’ is mogelijk. De koks van de Oostvogel werken graag met dagverse producten.


Overnachten

In het voorschip bevinden zich 9 hutten met in totaal 24 kooien (slaapplaatsen). Alle hutten hebben naast riante bedden, een wastafel met warm en koud stromend water. In het middenschip bevinden zich de luxe toiletten en douches.


De vaste afvaarthavens van de Oostvogel zijn Hellevoetsluis en Nieuw Beijerland. Andere afvaarthavens in overleg.

 

 

Details

Schipper: Eric Werre

Maak kennis met Eric


Hier stellen wij binnenkort schipper en gastheer Eric aan je voor.

Specificaties

Aantal personen dagtochten
75
Aantal personen meerdaags
24
2-persoonshutten
6
4-persoonshutten
3
Douches
2
Toiletten
2
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Hellevoetsluis, Nieuw Beijerland, Rotterdam (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Zuid Holland

Prijzen

Op aanvraag Prijslijst weergeven

Bereken prijs