BootBootBoot

Schepen Aanbod School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement Over ons Informatie Contact Offerte aanvragen Geheel vrijblijvend! Altijd op de hoogte blijven?
Offerte aanvragen Over ons Schepen Aanbod
School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement
Informatie Contact
Pallieter
Meerdaags 12 personen
Dagtocht 12 personen
Vertrekhaven Harlingen
Vaargebieden Friese meren,
IJsselmeer,
Waddenzee

Pallieter

De Pallieter is een uiterst comfortabel zeilschip met ruime hutten, een gezellige salon en fraaie kombuis. De bemanning nodigt u van harte uit in te schepen op dit fraaie tjalkjacht. Het schip vaart net zo eenvoudig op het IJsselmeer en de Friese kanalen als over de Waddenzee naar Terschelling en Schiermonnikoog.

Het dek is praktisch ingedeeld met een ruime zitkuip op het achterdek, heeft veel dekruimte en overzicht over het gehele schip. Het schip is zo ingedeeld dat iedereen, van kleinkind tot oma, er plezierig mee kan zeilen.

Het tuigage is sportief en handzaam. Het schip is een aantal jaren geleden compleet nieuw ingericht met veel oog voor comfort. In de salon met grote ramen, is er voor iedereen een plekje rondom de tafel. ’s Avonds is dit de gezellige plek om samen te eten, spelletjes te spelen of een borrel te drinken. De kombuis grenst direct aan de salon en maakt koken tot een gezellige bezigheid. De Pallieter heeft twaalf slaapplaatsen, verdeeld over zes luxe tweepersoonshutten.

Pallieter betekent ‘onbekommerde levensgenieter’. Het schip en haar bemanning draagt dat uit. Daarom wordt de Pallieter standaard met dekbedden, eindreiniging en scheepskosten verhuurd. Er zijn dus geen bijkomende kosten die u aan het eind van de tocht verrassen.

De Pallieter is al in 1899 gebouwd en had de vroegere Zuiderzee als vaargebied. Om de stormen te trotseren, werd het schip zeewaardig gebouwd met een snelle zeilromp. De naam Pallieter is de hoofdpersoon van de gelijknamige roman (1916), is de beroemdste creatie van de Vlaamse auteur Felix Timmermans uit Lier. Pallieter staat voor een levensgenieter, één die “de dag plukt”.