Details
Kaart
Prijzen
Edam, Monnickendam, Volendam

Vrouwe Francina

Stap aan boord met je kleine gezelschap en dompel je onder in de schoonheid van het IJsselmeer en de Waddenzee aan boord van skutsje Vrouwe Francina. Dit schip uit 1898 heeft een ruime zitkuip, zodat je veilig van dichtbij het zeilen kan meemaken. Maar hoe leuk is het om zelf actief mee te helpen bij het zeilen? Sturen, zeilen hijsen en bakstagen. Zwaarden bedienen, overstag gaan en gijpen. Maar ook het schip aanleggen in de haven: je mag het allemaal uitproberen. Zegt het je allemaal nog niks? Schipper René of Pirka deelt graag de geheimen van het zeilen met je en zorgt natuurlijk voor een veilige tocht. 

Sfeervol in al haar eenvoud
Benedendeks is de inrichting eenvoudig en knus. Het perfecte decor voor verbroedering, vrijheid en ontspanning. Alles wat je nodig hebt voor een dag zeilen is aanwezig, maar ook voor een zeiltocht met overnachting. In het voorruim van de Vrouwe Francina vind je vier éénpersoons bedden en in de salon vier banken om open te klappen tot twee éénpersoonsbedden en twee twijfelaars. Er is een toilet aan boord en douchen kun je in de haven. Ligt het schip voor anker op het water? Dan kiest een stoere reiziger natuurlijk voor een frisse ochtendduik. Een warme kachel, een kleine keuken met oven, koelkast en al het nodige kookgerei maken je varende groepsaccommodatie compleet. 

Details

Schipper: René van Reenen

Schipper en gastheer René leert zijn gasten binnen een paar uur om samen de skûtsje Vrouwe Francina te zeilen. Ook aanleggen in de haven is onder zijn leiding geen enkel probleem, of je nu wel of geen zeilervaring hebt. René zeilt al zijn hele leven, was jaren lang leermeester op de Batavia, en is een vakman als het gaat om scheepstechniek en hout. De Vrouwe Francina is onder de deskundige leiding van René volledig gerestaureerd. Het schip is in perfecte conditie en zeer veilig. 

Specificaties

Aantal personen dagtochten
10
Extra personen dagtochten
2
Aantal personen meerdaags
8
Extra personen meerdaags
2
Toiletten
1
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Edam, Monnickendam, Volendam (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 0,- dag / € 0,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs