Details
Reis opties
Delen

50+ & Sail: Wadden-route I

Zeilreizen voor 50-plussers in één van de mooiste vaargebieden: de Waddenzee

Ervaar de vrijheid, proef het avontuur en beleef de natuur, met een historisch zeilschip als je varende vakantiehuis. Het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee, en de Waddenzee met zijn prachtige eilanden hebben vele gezichten. Zowel natuur- en cultuurliefhebbers als gezelligheidsdieren komen er graag. Met zijn unieke landschappen, rijke geschiedenis, mooie stadjes, oergezellige kroegjes en prachtige eilanden hebben de Wadden je veel te bieden. 

Comfortabel zeilen naar de eilanden
In 2022 maakt de Boekanier weer een zeilreis over de unieke Waddenzee, speciaal voor 50-plussers. Je mág helpen bij het reilen en zeilen van de stoere klipper, maar niets moet. Wil je meehelpen bij het hijsen of strijken van de zeilen? Een poosje aan het roer? Of juist relaxed genieten van alle bedrijvigheid aan boord? Het kan allemaal! Voor deze reizen hebben wij extra bemanning aan boord. Tijdens deze reis verblijf je in een ruime tweepersoonshut. Elke hut heeft naast een wastafel met koud en warm water,  uiteraard ook overal 220 Volt. Er zijn 3 zeer royale douches en toiletten aan boord en het schip is geheel centraal verwarmd. De meereizende kok tovert de heerlijkste maaltijden voor je op tafel, vanuit de oergezellige kombuis.


Te land, ter zee, en iets er tussenin
Deze machtige zeilreizen brengen je over het IJsselmeer en de Waddenzee naar eilanden vol natuur en uiteraard naar de trots van Nederland: de Wadden. Het thuis van vele zeehonden en andere dieren. Het magische culturele erfgoed dat soms land is en soms zee. Als het weer het even toelaat betekent dat: droogvallen en wadlopen. De schipper heeft alle benodigde vrijstellingen om jullie te laten genieten van dit bijzondere gebied. Terwijl het schip wacht tot het tij weer opkomt, maken jullie een bijzondere wandeling over de bodem van de zee. Met een beetje geluk komen jullie terug aan boord met zelf gevangen garnalen.    


Zorgeloos boeken met Corona-garantie

Kan een geboekte reis niet doorgaan vanwege Corona-maatregelen? Dan kun je gewoon kosteloos annuleren, of je reis verplaatsen naar een andere datum. Want zeilen: dat doe je zonder zorgen.


Hoe werkt het?

 • Klik onder de reisopties op de reisdatum van je voorkeur.
 • Lees alles over de (indicatieve) toproute die jullie kunnen afleggen, en wat er allemaal bij de reis is inbegrepen.
 • Reserveer jouw plaats aan boord. 

----------
Blog: Wie is die 50-plusser?

Reis opties

15-05-2022 / 20-05-2022

Vanaf €495.00

Inschepen
20:00
Ontschepen
16:00

Mogelijke route
We hebben een mooie route voor je uitgestippeld. Let op: de uiteindelijke route is natuurlijk afhankelijk van de wind en het getij. De schipper overlegt altijd met de gasten als een alternatief moet worden bepaald. Hieronder lees je hoe de zeilreis er uit zou kunnen zien. Als het even lukt, ga je ook zeker wadlopen. 

Zondag:

Vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom aan boord van de Boekanier in de haven van Makkum. Je maakt kennis met het schip, schipper Joop en zijn vrouw, de rest van de bemanning en de andere gasten. 

Maandag:
Vandaag zeilen we over de Waddenzee naar het eiland Texel, een tocht van ongeveer 5 tot 6 uur.  We meren af in de haven van Oudeschild, een grote visserijhaven met veel bedrijvigheid en gezellige havenkroegjes. Ook bezoeken we de zeehondenopvang Ecomare met natuurmuseum, waar je van alles te weten komt over de natuur in het Waddengebied.

Dinsdag:

We zetten koers naar Vlieland, een klein, mooi en auto-luw eiland, waar we halverwege de middag aankomen. Vanuit de haven die midden in de natuur ligt, kun je een heerlijke bos-, duin- en strandwandeling maken. Of bezoek het dorpje Oost-Vlieland, op 15 minuten wandelen vanaf de haven.

Woensdag:
Een bezoek aan Terschelling staat vandaag op het programma, misschien wel het bekendste en populairste eiland. We meren af in de haven van West-Terschelling. Er is volop tijd om een museum te bezoeken, een fietstocht of wandeling te maken of te genieten van een drankje op één van de vele terrasjes.

Donderdag:
We vertrekken al vroeg om koers te zetten naar Ameland en zeilen vlak langs de zandbanken waar vaak zeehonden liggen te zonnen.

Vrijdag:
Op deze laatste dag aan boord zeilen we terug naar Harlingen. Uiterlijk 16.00 uur ga je weer van boord. Vol nieuwe herinneringen, vol energie.

Reissom 1-persoonshut (2-persoonshut voor alleengebruik): €  750 p.p.
Reissom 2 personen in 1 hut € 1090 (€ 495 p.p.)


Wat is inbegrepen:

 • Verblijf aan boord in een tweepersoonshut 
 • Volpension
 • Koffie/thee
 • Non-alcoholische dranken
 • Compleet beddengoed
 • 1x gratis huurfiets
 • Bemanning aan boord
 • Havengeld
 • Toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Eindschoonmaak

Wat is niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering
 • Reisverzekering
 • Entreegelden en uitgaven aan wal
 • Reserverings- en administratiekosten (€ 20)

Deze zeilreis gaat door bij minimaal 8 personen. 

Reserveer