Details
Kaart
Prijzen
Makkum

Boekanier

Een stoer, prachtig schip, met gastvrije bemanning. Dat is de tweemastklipper Boekanier. Eenmaal aan boord voel je meteen de eigen sfeer. De buitenkant authentiek, het interieur scheeps, ruim en gezellig. De kombuis - keuken, voor landrotten - is open, zodat je altijd in contact staat met elkaar. De vloer is met recht een blikvanger en wordt dan ook met liefde onderhouden. 

Samen zeilen

Heb je geen ervaring met zeilen? Geen probleem! Gedreven matroos Ramses vertelt jullie alles wat je moet weten en lijkt overal tegelijk te zijn. Samen hijsen jullie de machtige zeilen. Al snel begrijp je wat een schoot is en wat je moet doen als over het dek klinkt 'de fok omhoog'! Ondertussen navigeert de markante schipper Joop jullie naar de mooiste plekjes en havens. 


Details

Schipper: Joop Bosshardt

Maak kennis met Joop

Kok en kelner, dat was zijn eerste beroep. Na een aantal jaren werken in restaurants en hotels ging het roer om en koos hij voor orthopedagogiek. In de tussentijd maakte hij kennis met zeilen op een zeilkamp. Het was liefde op het eerste gezicht en al snel werd hij zeilinstructeur in de zomervakanties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het zeilen verwerkte in zijn scriptie. ‘Varend behandelen’  ontwikkelde hij, voor jongeren van een gesloten afdeling. Dit kwam ook daadwerkelijk van de grond, en bleek een daverend succes. De jongeren groeiden aan boord en konden ervaren dat zij wel wat kunnen. Inmiddels alweer 30 jaar geleden kocht Joop de Boekanier, die hij met zorg verbouwde. Tussendoor kocht hij nog een tweede schip, waar hij mee door heel Europa zeilde. Nu is alleen nog de Boekanier zijn wereld.


‘Zeilen is voor mij alles. De vrijheid en de volledige stilte, dat vind ik prachtig. Ik geniet ook enorm van de lol die mensen hebben, bijvoorbeeld bij het wadlopen. Ik wil graag dat mensen een fijne reis met ons hebben en ben heel blij met mijn team. We regelen alles samen. Koken doe ik nog steeds graag. Bij sommige zeilraces duik ik zelf de keuken in. Mijn pannenkoeken zijn beroemd. Ik ben blij met mijn vrouw Fenny, die zelf ook de halve wereld heeft rondgevaren. Ze werkt mee en geniet ervan. Dat doen we allebei. Uit ervaring weten we hoe belangrijk gastvrijheid is. Vrolijk, nergens te beroerd voor, samen plezier hebben. Ondertussen hebben wij alles onder controle aan boord. Dat voelen onze gasten.’

Specificaties

Aantal personen dagtochten
45
Aantal personen meerdaags
26
Extra personen meerdaags
2
2-persoonshutten
5
4-persoonshutten
4
Douches
3
Toiletten
3
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Makkum (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 1.665,- dag / € 6.615,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs