Details
Kaart
Prijzen
Amsterdam, Scheveningen

Europa

Wil je eens een echt bijzondere zeilreis beleven? Boek dan een plaats aan boord van de Europa en maak een reis die je nooit meer zult vergeten. Sinds 2000 vaart deze driemastbark over alle wereldzeeën naar onder andere Antarctica en de zuidelijke Atlantische Oceaan. Met dit tall ship schip wordt echt gezeild. En niet alleen door de bemanning, ook de reizigers staan aan het stuurwiel, hijsen de zeilen en navigeren. Zonder dat je zeilervaring hebt kun je dit prachtige schip helpen zeilen naar haar bestemming aan de horizon. De bemanning is opgebouwd uit diverse leeftijden en nationaliteiten en staat klaar om je om te helpen waar nodig. 

Het schip
Een stukje geschiedenis: de 56 meter lange Europa werd in 1911 gebouwd in Hamburg en volledig herbouwd en verbouwd tussen 1986 en 1994. Het interieur, met gelakte houten panelen, heeft verschillende ruimten om rustig in te verblijven. Verder is er een dekhuis met een bar, een lounge om te eten en een scheepsbibliotheek. De hutten zijn comfortabel (2-, 4- en 6-persoons) met allemaal een eigen douche en toilet. Beddengoed en handdoeken zijn aan boord aanwezig, dus dat is makkelijk. De ervaren scheepskok bereidt elke dag drie voedzame maaltijden.  

Het leven aan boord
Het leven aan boord is simpel, maar toch afwisselend. Doordat iedereen in het wachtsysteem is ingedeeld (4 uur op, 8 uur af) zit je al snel in een ritme. Tijdens het wachtlopen is er van alles te doen, zoals het zeilen zelf, maar ook het helpen van de bemanning bij de onderhoudsklussen aan het tuig en schip. Elke dag leer je weer iets nieuws, niet alleen over het schip, maar ook over het weer en het dierenleven in de prachtige gebieden waarin je komt. Puur genieten van het hier en nu en even de dagelijkse beslommeringen vergeten: hoe heerlijk is dat?

Details

Schipper: Klaas Gaastra

Klaas stelt zich hier binnenkort aan je voor.

Specificaties

Aantal personen dagtochten
48
Aantal personen meerdaags
48
2-persoonshutten
4
4-persoonshutten
4
6+-persoonshutten
4
Douches
12
Toiletten
14
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Amsterdam, Scheveningen (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Wereldwijd

Prijzen

vanaf € 0,- dag / € 0,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs