Details
Kaart
Prijzen
Makkum

Linquenda

Dik, maar toch elegant, comfortabel en uniek. Dat omschrijft de Linquenda, gebouwd in 1916. De naam ‘Linquenda’ betekent ‘Eens moet ik het verlaten’: een belofte dat het schip steeds langer zou meegaan dan de eigenaar. Tot nu toe is dat ook altijd zo geweest. Ooit een vrachtschip, nu een bijzondere groepsaccommodatie. Zoals de schipper het mooi zegt: “de perfecte plek voor een frisse kijk op het leven”.


Huur de Linquenda
Wat kun je allemaal doen op de Linquenda? Denk aan een zeilweekend samen met je familie of vrienden, een dag met je zakenrelaties, een actieve schoolreis of een bijzonder feest. Bedrijven huren het schip ook voor productieve vergaderingen of teambuilding. Er is ruimte genoeg. Zeilervaring is niet nodig, enthousiasme is genoeg.

Details

Schipper: Jan Dooyes

Maak kennis met Jan


“Al vanaf 1985 ben ik helemaal verslingerd aan het varen met grote platbodems. Vanaf de brugklas neem ik ook al mensen mee uit varen. Toen ging dat nog met 16 kwadraatjes van Ottenhome. En nu wat groter en meer en veel vaker… Van varen word ik blij. Dat en van mijn dochter en mijn vrouw natuurlijk. De natuur, vooral de natte natuur, interesseert mij mateloos. De ruimte op het meer en de zee geeft mij een gevoel van ongekende rust en verlangen. En dat wil ik delen.


Mensen de mooie plekjes laten zien en beleven. Dan hoop ik maar dat zij vanzelf ook tot de ontdekking komen hoe geweldig de natuur is en hoe zeer het de moeite waard is om in stand te houden.


Om dat te doen heb ik een hele fijne dikke tjalk gekocht: de Oostzee zeiltjalk “Linquenda”. Het schip voelt heel goed, stevig en vertrouwd. Ze is uit 1916 en daarmee dus nog een van de jonkies in haar soort. Met haar heb ik mijn bestemming voorlopig bereikt. Wie aan boord komt laat ik daar graag in mee delen.”

Specificaties

Aantal personen dagtochten
36
Aantal personen meerdaags
18
2-persoonshutten
7
4-persoonshutten
1
Douches
2
Toiletten
2
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Makkum (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 0,- dag / € 0,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs