Details
Reis opties
Delen

Wereldwijd zeilen - Tall Ship Europa

Wij zijn supertrots dat wij je vanaf nu ook de reizen van de driemastbark Europa kunnen aanbieden, waarmee je wereldwijd prachtige zeilavonturen kunt beleven.

Met tall ship Europa wordt écht gezeild, naar de mooiste, afgelegen gebieden...

Lees meer

Reis opties

18-04-2020 / 08-05-2020

Vanaf €1995,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

De start van het grote Pacific avontuur

Het Pacific avontuur van de Europa start in Valparaíso, Chili. In ongeveer drie maanden zal het schip de grootste oceaan op aarde oversteken, die zich uitstrekt van het noordpoolgebied tot de Zuidelijke Oceaan, een derde van het aardoppervlak ter wereld. Kom aan boord en beleef het mee!

Valparaíso
De reis begint in Valparaíso, één van de belangrijkste zeehavens van de Pacific. Je laat Zuid-Amerika achter je en zeilt in westelijke richting over de grootste en diepste oceaan op aarde over: de Stille Oceaan, die met een oppervlakte van bijna 64 miljoen vierkante mijl ongeveer de helft van het wateroppervlak van de aarde bedekt en op het diepste punt 10.911 meter aangeeft op de dieptemeter.

De uitgesproken oostelijke passaatwinden in de Zuid Oost Pacific zijn gunstig voor een dwarsgetuigd schip als de Europa zodat je kunt genieten van een comfortabele zeilreis richting Hanga Roa, Paaseiland.

Tijdens de reis van Valparaíso naar Paaseiland zal de bemanning zeiltraining geven en helpen bij het zetten en weghalen van de zeilen. Dit houdt in dat je lijnen zult aantrekken en vieren, zeilen zult vouwen en uitpakken hoog in de mast. Je leert hoe je aan dek werkt en tijdens de wacht is er ook tijd om de bemanning te helpen met het onderhoud van het schip. Zij kunnen je laten zien hoe je werkt met traditionele materialen en methodes. 

Paaseiland
Wereldberoemd om zijn ongeveer 900 Moai-beelden: Paaseiland. De stenen blokken, gevormd in hoofd-en-rompfiguren, zijn gemiddeld 4 meter hoog en wegen ongeveer 14 ton. Deze indrukwekkende en intrigerende beelden werden gemaakt en verplaatst door de eerste bewoners van het eiland. 

Naast de mysterieuze Moai-beelden heeft dit paradijselijke eiland ook een aantal echt ongerepte baaien. Wie houdt er niet van zwemmen in azuurkleurig water of wandelen langs stranden van zacht wit zand? Paaseiland heeft vele adembenemend mooie stranden. 

Reserveer

09-05-2020 / 06-06-2020

Vanaf €2750,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Ontdek de eilanden in de Stille Oceaan

Paaseiland - Tahiti
Op Paaseiland begint de Europa aan het volgende deel van dit unieke avontuur. Langs de Pitcairneilanden vol natuur en slechts een handvol bewoners zeil je naar Tahiti, een paradijs op aarde. Tussen de bezoeken van deze ongerepte afgelegen eilanden in de wijd open oceaan, leert de bemanning je het reilen en zeilen aan boord. Hijs de zeilen, klim hoog in de mast en houd koers richting het volgende eiland op de horizon. Geniet van dit bijzondere avontuur en ervaar de machtige Stille Oceaan op deze traditionele manier.

Pitcairneilanden
Na meer dan 10 dagen kun je de Pitcairneilanden waarnemen. Zodra de mensen op Pitcairn de Europa hebben gezien, luidden ze verschillende klokken over het hele eiland om de ongeveer 50 inwoners te laten weten dat er bezoekers komen. De mensen zijn erg gastvrij en zullen je graag hun Pacific-paradijs laten zien. De bewoners van Pitcairn maken prachtige souvenirs van hout met bijlen, mes en hamers. 

De stranden zijn van zwart zand, kiezels en rots tussen de vele schelpen. Op sommige delen van het eiland kun je de oude schilderingen op de rotswanden zien die door de eerste bewoners van Pitcairn zijn gemaakt. De hoge bomen zorgen voor koelte tijdens je wandelingen door de indrukwekkende natuur van dit afgezonderde eiland.

Dit eiland kent ook heel bijzondere diersoorten, zoals een Galápagos reuzenschildpad, veel zeevogels, waadvogels en landvogels, zoals de Fairytern, de Common Noddy, de Red-tailed tropic bird en de zeer zeldzame Pitcairn Reed warbler. Jaarlijks overwinteren en broeden er bultruggen op het eiland en de ongerepte koraalriffen rond het eiland zijn de thuisbasis van ontelbare vissen. Pitcairn heeft ook enkele planten die inheems zijn op het eiland en nergens anders op onze planeet groeien. 

Gambiereilanden
Een kleine stip aan de horizon, die langzaam zal uitgroeien tot een indrukwekkende en torenhoge berg, kondigt het volgende deel van de reis aan: ver weg van alles en iedereen en omringd door talloze mijlen oceaan, ligt het eiland Mangareva dat onderdeel is van de Gambiereilanden in het zuidoosten van Frans-Polynesië. De adembenemende lagune die de hele archipel omringt, zal een van de mooiste wateren zijn waar je ooit in zult zwemmen: doorzichtig, turkoois en zachte bodems bezaaid met koraalkoppen. 
De eilanden herbergen natuurlijke en culturele schatten. Zo behoort een bezoek aan een parelkwekerij met zwarte parels tot de mogelijkheden. Ook kun je de hoogste berg in de eilandketen beklimmen. De klim duurt ongeveer 90 minuten en het uitzicht over de hele archipel is adembenemend.

Tahiti
Na meer dan 2300 zeemijl gevaren te hebben kom je aan in Tahiti. Deze eilanden vormen een groep van 118 eilanden is met recht een paradijs. De weelderige regenwouden, de witte stranden, de talloze watervallen, de imposante bergen bedekt met regenwoud. De warme gastvrije mensen en de traditionele dansen en ambachten. De kleur van het water, de pracht van de vissen in de koraal riffen, het lied van de vogels, de meren en lagunes. Heel Tahiti is een paradijs en het is aan jou om het te ontdekken. 

Het binnenland van het eiland bijna onaangetast en wild, met haar majestueuze bergtoppen, mystieke valleien, kristalheldere beekjes, donderende watervallen en eindeloos regenwoud. Je vindt zwarte zandstranden aan de oostkust, witte zandstranden aan de westkust, omringd door palmbomen en de azuurblauwe zeeën met honderden tropische vissen, talloze dolfijnen en prachtige eeuwenoude zeeschildpadden. 

Het binnenland van het eiland Tahiti is een paradijs voor iedereen, ook voor veel trekvogels die de oceaan oversteken. Door de vele fruitbomen, bloemen, rivieren en meer dan duizend verschillende plantensoorten is het eiland de ideale plek voor veel vogels om te rusten of te broeden. 

Reserveer

08-06-2020 / 02-07-2020

Vanaf €2280,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

In de voetsporen van de Polynesiërs

Het moet wel deze specifieke reis zijn die zeilers het echte Pacific gevoel zal geven, hoppend van het ene eiland naar het andere, de regio verkennend zoals de Polynesiërs rond het eerste millennium na Christus dat deden. Op zoek naar nieuwe kleine eilanden, bij voorkeur met weinig of geen inwoners, waren zij het die culturen oprichtten die de meest geïsoleerde en authentieke ter wereld bleven. 

Tahiti
De Polynesiërs brachten de Pacific in kaart door tegen de wind in het gebied te verkennen, om zo hun weg terug naar huis te vinden met de zuidoostelijke passaatwinden. Wij beginnen precies andersom. Vanuit Tahiti zal de wind ons rustig naar de eilanden voor ons leiden, zoals bijvoorbeeld de Zuidelijke Cookeilanden, Tonga en Fiji. Het is de wind die zal beslissen welke eilanden we zullen tegenkomen voordat we aankomen bij onze volgende stop: Fiji.

Tonga
Na 1480 nautische mijlen zeilen, bereik je Tonga, ook wel bekend als de 'Friendly Islands', gelegen in het zuidwestelijke deel van de Pacific. Het koninkrijk Tonga bestaat uit 170 eilanden die zijn verdeeld in vier grote eilandgroepen: Tongatapu in het zuiden, Ha’apai in het centrum, Vava’u in het noorden en ‘Eua in het oosten. Tonga is de enige overgebleven constitutionele monarchie in de Pacific en staat bekend om zijn ongerepte zandstranden, adembenemende koraalriffen en rijke Polynesische cultuur. Tonga is nog heel authentiek gebleven, door het ontbreken van grote resorts of moderne flats. Het leven gaat hier zijn eigen gangetje en de Tongaanse rituele en kunstvormen zijn nog steeds springlevend.

Niet alleen de Polynesiërs, Europese ontdekkingsreizigers of toeristen van vandaag de dag weten de kusten van Tonga te vinden. Na een lange reis van de krillrijke wateren van Antarctica, komen walvissen naar de door rif beschermde gebieden van Tonga om hun jongen te baren en te voeden. Met een beetje geluk zien we deze prachtige dieren langzaam hun weg vinden door de Stille Oceaan.

Fiji
Al verder zeilend en de Pacific ontdekkend, is Fiji het einde van deze reis. Fiji, toch wel de bekendste bestemming van alle stops in de Pacific, is met zijn talloze groene landschappen, de oranje kleuren van de rijpe papaja’s en het blauw en groen van de zee een kleurrijke bestemming! Maar ook onder het wateroppervlak bevindt zich een kleurrijk pallet met bloeiende koraalriffen en tropische vissen.Fiji is een archipel van meer dan 300 eilanden en meer dan 500 kleinere eilandjes en strekt zich uit over een gebied van ongeveer 18.300 vierkante kilometer. 

Op de tropische eilanden van Fiji zijn meer dan 800 unieke plantensoorten en dieren te vinden, zoals reptielen, amfibieën maar ook vele soorten en kleurrijke vogels. Ook de onderwaterwereld met zijn zeeschildpadden, koraalriffen en vissoorten zijn meer dan de moeite waard om met een snorkel te ontdekken.

Reserveer

04-07-2020 / 14-07-2020

Vanaf €1595,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Zeilen in de zuidelijke Stille Oceaan

Fiji - Nieuw Caldonië
Stap aan boord van de Europa en zet de zeilen om van Fiji naar Nieuw-Caledonië te varen. Voor ongeveer 10 dagen zeil je in de zuidelijke Pacific voordat je je in Australische wateren begeeft. Met het rijke dierenleven en de prachtige kleuren van de Pacific en de nabijgelegen riffen, zal deze reis perfect zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een oceaanreis van twee weken in een turquoise, warme en cultuurrijke omgeving.

Vanuit Fiji richt de boeg van Europa naar het zuid westen, naar Australië, maar niet voordat je een bezoek gebracht hebt aan het exotische eiland Nieuw-Caledonië. Van de westelijke wildernis tot de blauwe lagunes en groene, weelderige bergen in het oosten, het tropische Nieuw-Caledonië heeft veel te bieden.

Ongeveer 60% van de lagune van Nieuw-Caledonië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het marine leven in de lagunes is een van de mooiste ter wereld. Honderden soorten vissen, ander dierenleven en adembenemende koralen zijn bewaard gebleven in de riffen van Nieuw-Caledonië.

Reserveer

16-07-2020 / 25-07-2020

Vanaf €1450,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Zeilen in de zuidelijke Stille Oceaan en aankomst in Australië

Nieuw Caledonië
Zeil het laatste stuk in de Stille Oceaan mee voordat de Europa aan haar Australische avontuur begint, na vele kleine eilanden de eerste grote landmassa na maanden op zee. Jouw reis begint op het groene en relaxte eiland Nieuw-Caladonië. De wateren rond dit kleine eiland zijn vele kleuren groen en blauw en de nachtelijke hemel staat vol met prachtige zuidelijke sterren. Zet een koers uit, bras de ra's, hijs de zeilen en zeil de diepe koraalzee over.

Great Barrier Reef
Onder haar oppervlakte herbergt deze watermassa vele ongelooflijke koraalriffen. Het Great Barrier Reef, strekt zich ongeveer 2000 km langs de noordoostkust van Australië uit en omvat ongeveer 2.900 individuele riffen en 1000 eilanden. Er zijn minstens 30 soorten walvissen, dolfijnen en bruinvissen die in de koraalzee leven, waaronder de dwergvinvis, Indo-Pacifische bultrugdolfijn, bultrugwalvis en doejongs. Zes soorten zeeschildpadden broeden op het Great Barrier Reef en zijn te zien op zee.

Meer dan 200 soorten vogels (waaronder 22 soorten zeevogels en 32 soorten kustvogels) bezoeken, nestelen of rusten op de eilanden en riffen in deze zee, inclusief de witbuikzeearend en de rozemarijnstern. De meeste nestplaatsen bevinden zich op eilanden in de noordelijke en zuidelijke regio's van het Great Barrier Reef, met 1,4 - 1,7 miljoen vogels die de gebieden gebruiken om te broeden. Hoewel we niet dichtbij de riffen zullen varen, kunnen deze dieren onderweg worden gezien.

Zeilen in deze zuidelijke wateren geeft je de mogelijkheid om alles te weten te komen over zeilen op een traditioneel dwarsgetuigd schip. Je wordt uitgenodigd om de bemanning te helpen met alle zeiltaken en onderhoudstaken. Varen naar dit enorme zuidelijke continent zal een avontuur op zich zijn. Je stuurt een koers aan het roer, staat op de uitkijk op de boeg en beklimt de hoge masten van de Europa, terwijl je over de koraalzee naar Brisbane vaart.

Van de westelijke wildernis tot de blauwe lagunes en groene, weelderige bergen in het oosten, het tropische Nieuw-Caledonië heeft veel te bieden.

Brisbane
Je avontuur aan boord van de Europa eindigt in Brisbane, de rivierstad. Deze prachtige, warme en zonnige stad aan de oostkust van Australië ligt precies tussen de 'Goldcoast' en de 'Sunshine coast'. Brisbane wordt de rivierstad genoemd vanwege haar prachtige Brisbane-rivier die zich door het stadscentrum krult. Neem een ​​kijkje op de South Bank Grand Arbor met haar indrukwekkende 443 krullende stalen zuilen bedekt met bloemen.

Wanneer je op de zuidelijke oever bent, is een bezoek aan de Nepal Peace Pagoda zeker de moeite waard, met zijn traditionele architectuur, kunstwerken en meditatiegebied. In het Parklands-gebied zijn veel cafés en restaurants en het is een leuke plek om te zitten en te genieten van het drukke stadsleven. Maak een wandeling over een van de vele markten in de stad met veel verschillende kraampjes. Je vindt er fruit en groenten, en kleding en accessoires gemaakt door de meest getalenteerde jonge ontwerpers van Brisbane.

Iets anders dat leuk is om te doen in Brisbane is een bezoek aan de City Botanic Gardens, de meest ontwikkelde tuinen van Brisbane met veel zeldzame en ongewone botanische soorten. Als je meer tijd hebt om Brisbane en haar omgeving te verkennen, is een uitje naar Brisbane's Forest Park een goede optie. Het grote natuurreservaat ligt aan de westelijke kant van de stad in de regio Moreton Bay. 

Reserveer

27-07-2020 / 17-08-2020

Vanaf €3410,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Bezeil de koraalzee, de Tasmanzee naar Lord Howe eiland en Tasmanië

Zeil met tall ship Europa mee over de Koraalzee en de Tasmanzee. Ontdek de schoonheid van Lord Howe-eiland en voltooi dit unieke kustzeilavontuur in Hobart. Deze reis in Australische wateren heeft het allemaal! 

Brisbane
Je avontuur begint in Brisbane. Deze stad aan de oostkust van Australië ligt precies tussen de 'Goldcoast' en de ' Sunshine coast': zon, zee en een prachtige stad om te verkennen per boot, te voet, met de bus of op de fiets. 

Neem een ​​kijkje op de South Bank Grand Arbor met haar indrukwekkende 443 krullende stalen zuilen bedekt met bloemen. Wanneer je op de zuidelijke oever bent, is een bezoek aan de Nepal Peace Pagoda zeker de moeite waard, met zijn traditionele architectuur, kunstwerken en meditatiegebied. Maak een wandeling over één van de vele markten of bezoek de City Botanic Gardens, met veel zeldzame planten. In het Parklands-gebied zijn veel cafés en restaurants en het is een leuke plek om te zitten en te genieten van het drukke stadsleven voordat je aan je grote zeilavontuur begint.

Great Barrier Reef
Wanneer je de haven van Brisbane achter je laat en de zeilen hijst, zul je de zeilen nauwlettend in de gaten houden terwijl je een koers over het blauwe water van de Koraalzee stuurt. De Koraalzee dankt haar naam aan de grote koraalriffen onder het oppervlak van deze indrukwekkende strook water. Een van deze riffen is het meest indrukwekkend en wel bekend, de Great Barrier Reef, dat zich ongeveer 2000 km langs de noordoostkust van Australië uitstrekt en ongeveer 2.900 individuele riffen en 1000 eilanden omvat. De zee zelf staat ook bekend om haar warme klimaat en om de Oost-Australische stroming die warm water in de koudere Tasman-zee spoelt. 

Koraalzee
Deze reis belooft een echt zeilavontuur te worden. Sterke stromingen zorgen samen met de zuidoostelijke passaatwinden voor de beste zeilervaring. Je leert alles over zeilen op een schip als de Europa. Hijs de zeilen of beklim de masten om de zeilen op te bergen met een onovertroffen 360 graden uitzicht op dit geweldige continent en haar indrukwekkende kustlijnen met haar vele inhammen, kleine baaien en havens die leiden naar de vele nationale parken aan deze oostkant van Australië. In de Koraalzee leven meer dan 30 soorten walvissen, dolfijnen en bruinvissen, 6 soorten zeeschildpadden en meer dan 200 soorten vogels.  

Tasmanzee - Lord Howe eiland
Wanneer je de breedtegraad van 30 graden zuidelijk bent overgestoken, vaar je officieel de Tasmanzee in, op weg naar het ongetemde Lord Howe eiland. Het eiland wordt gekenmerkt door zandstranden, subtropische bossen en helder water. Geregistreerd als werelderfgoed in 1982 vanwege zijn unieke schoonheid en diversiteit, opmerkelijke geologie en zijn zeldzame verzameling vogels, planten en zeeleven, wordt Lord Howe omringd door het zuidelijkste koraalrif van de wereld. Na het bezoek aan Lord Howe-eiland vertrek je weer verder zuidwaarts naar Tasmanië over de temperamentvolle Tasmanzee.

Tasmanië
Tasmanië staat bekend als de natuurstaat van Australië. De uitgestrekte wildernis van deze staat is adembenemend mooi en zal je versteld doen staan. De unieke dieren van Tasmanië laten zich graag bewonderen en de staat heeft de schoonste lucht ter wereld. Deze onvervuilde lucht is een van de vele redenen dat de meest prachtige soorten flora en fauna in veelvoud groeien. De bomen in de regenwouden zijn oeroud, ongelooflijk groot en zijn meestal bedekt met veel verschillende vormen van mos. De bosbodem voelt zacht aan waar bladeren plaatsmaken voor mossen, paddestoelen en bloeiende struiken. Overal zijn enorme varens. Hier, waar de dieren en planten ongestoord leven, merk je hoe mooi de natuur is wanneer ze door mensen onaangetast wordt gelaten.

Hobart
Je zeilreis eindigt in Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Hier vind je prachtige oude architectuur, gebouwd door de vele gevangenen die naar Tasmanië gestuurd werden in Georgische en Victoriaanse tijden. De stad heeft veel bars, cafés en restaurants en een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Ga bijvoorbeeld naar 'MONA' het Tasmaanse museum voor oude en nieuwe kunst of naar één van de vele tentoonstellingen over inheemse flora en fauna, aboriginal kunst en geschiedenis en de maritieme geschiedenis van Tasmanië. Als je in Hobart bent, bezoek dan zeker de Royal Tasmanian Botanical Gardens op slechts een paar minuten lopen van het centrum. Ze zijn prachtig en er zijn veel speciale plantensoorten te vinden. 

Reserveer

19-08-2020 / 26-08-2020

Vanaf €1320,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Steek de Bass Straat over van Hobart naar Melbourne

Tall Ship Europa heeft vele mijlen achter de rug en na een korte stop in Tasmanië zet je koers over de beruchte Straat Bass naar Melbourne op het vasteland van Australië. Begin aan dit avontuur, vaar uit, stuur een vaste koers, sta op de uitkijk en navigeer naar Port Phillip Bay. Maar voordat je je nieuw gevonden zeebenen strekt om Melbourne te verkennen, steek je eerst de straat Bass over. 

Hobart, Tasmanië
Je zeilreis begint in Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Hier vind je prachtige oude architectuur, gebouwd door de vele gevangenen die naar Tasmanië gestuurd werden in Georgische en Victoriaanse tijden. De stad heeft veel bars, cafés en restaurants en een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Ga bijvoorbeeld naar 'MONA' het Tasmaanse museum voor oude en nieuwe kunst of naar één van de vele tentoonstellingen over inheemse flora en fauna, aboriginal kunst en geschiedenis en de maritieme geschiedenis van Tasmanië. Als je in Hobart bent, bezoek dan zeker de Royal Tasmanian Botanical Gardens op slechts een paar minuten lopen van het centrum. Ze zijn prachtig en er zijn veel speciale plantensoorten te vinden. 

Straat Bass
De Straat Bass scheidt Tasmanië van het vasteland van Australië en staat bekend om haar felle weersomstandigheden. Sterke stromingen tussen de door Antarctica gedreven zuidoostelijke delen van de Indische Oceaan en de wateren van de Stille Oceaan en de Tasmanzee zorgen voor een zeestraat van krachtig water. In combinatie met de winden die door deze straat waaien beleef je hier een spectaculaire zeilervaring. Alle hens aan dek om  de Europa over deze temperamentvolle wateren te varen.

Tijdens je overtocht heb je de kans om speciale dieren te bewonderen. Er zijn twaalf kleine onbewoonde eilanden in de straat Bass waar veel vogels, zoals de pelikaan en Jan-van-Gent komen broeden. Op deze oversteek kun je ook zeehonden, fairy pinguïns, orka's, bultruggen en dolfijnen zien. Na deze avontuurlijke oversteek zal je Port Phillip Bay binnen zeilen en aanleggen in de haven van Melbourne, waar deze bijzondere zeilreis eindigt.

Melbourne
De stad Melbourne is een bezoek meer dan waard. Trek je wandelschoenen aan, want er is zoveel te zien en te doen! Musea, galerijen, indrukwekkende stadstuinen, relaxte straatjes, theaters en bibliotheken. Melbourne is een internationaal cultureel centrum. 

Reserveer

27-08-2020 / 03-09-2020

Vanaf €1320,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Zeil de Straat Bass van Melbourne naar Hobart

Na vele eindeloze mijlen over de oceaan is tall ship Europa van Zuid-Amerika naar Australië gevaren, door de Straat van Magellaan, de Chileense fjorden, over de Stille Oceaan en de Tasmaanse zee. Nu steekt ze de Straat Bass over naar de meest verbluffende natuurstaat van dit indrukwekkende continent. Vaar mee vanuit de drukke en diverse stad Melbourne over de beruchte Straat Bass naar de ongerepte wateren van Tasmanië! Ga mee op avontuur, zeil, volg een constante koers en spot als eerste de groene bergtoppen van dit prachtige eiland.

Melbourne
Je reis begint in de haven van Melbourne, een stad die een bezoek meer dan waard is. Trek je wandelschoenen aan, want er is zoveel te zien en te doen! Musea, galerijen, indrukwekkende stadstuinen, relaxte straatjes, theaters en bibliotheken. Melbourne is een internationaal cultureel centrum. 

Straat Bass
Voordat je alle wonderen van Tasmanië kunt ontdekken, zullen we eerst de Straat Bass bezeilen. Deze straat scheidt Tasmanië van het vasteland van Australië en staat bekend om haar felle weersomstandigheden. Sterke stromingen tussen de door Antarctica gedreven zuidoostelijke delen van de Indische Oceaan en de wateren van de Stille Oceaan en de Tasmanzee zorgen voor een zeestraat van krachtig water. In combinatie met de winden die door deze straat waaien beleef je in de Straat Bass een spectaculaire zeilervaring. Alle hens aan dek om over deze temperamentvolle wateren te varen!

Tijdens je overtocht heb je de kans om speciale dieren te bewonderen. Er zijn twaalf kleine onbewoonde eilanden in de straat Bass waar veel vogels, zoals de pelikaan en Jan-van-Gent komen broeden. Op deze oversteek kun je ook zeehonden, fairy pinguïns, orka's, bultruggen en dolfijnen zien. 

Tasmanië
Na deze avontuurlijke oversteek arriveer je in de prachtige staat Tasmanië. Hoge bergtoppen, ondoordringbare regenwouden, wild stromende rivieren, enorme manvarens, torenhoge eucalyptusbomen en vreemde en prachtige dieren. De uitgestrekte wildernis van deze staat is adembenemend mooi en zal je versteld doen staan. Tasmanië is ongelofelijk bijzonder!

Hobart
Je eindigt deze reis in Hobart, de hoofdstad. Hier vind je prachtige oude architectuur, gebouwd door de vele gevangenen die naar Tasmanië gestuurd werden in Georgische en Victoriaanse tijden. De stad heeft veel bars, cafés en restaurants en een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Ga bijvoorbeeld naar 'MONA' het Tasmaanse museum voor oude en nieuwe kunst of naar één van de vele tentoonstellingen over inheemse flora en fauna, aboriginal kunst en geschiedenis en de maritieme geschiedenis van Tasmanië. Als je in Hobart bent, bezoek dan zeker de Royal Tasmanian Botanical Gardens op slechts een paar minuten lopen van het centrum. Ze zijn prachtig en er zijn veel speciale plantensoorten te vinden.

Reserveer

05-09-2020 / 22-10-2020

Vanaf €7200,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Vaar de zeilreis der zeilreizen

Vanuit Hobart, Tasmanië starten we met de ultieme zeilreis in de zuidelijke Stille Oceaan, waarin we binnen 48 dagen van Australië naar de Falkland Eilanden varen. Van 50 graden zuid op de Pacific tot 50 graden zuid op de Atlantische Oceaan zullen we proberen een officiële Kaap Hoorn ronding te maken. Niets is zeker op deze reis en het is een waar avontuur. Weer en wind zullen onze route bepalen en het resultaat zal hopelijk de officiële ronding van Kaap Hoorn zijn. Om deze poging succesvol te voltooien, mogen alleen de zeilen worden gebruikt. Deze reis zal iedereen vragen tot het uiterste te gaan en daarom hebben we meer dan op iedere andere reis, hardwerkende mannen en vrouwen nodig aan boord!

Hobart, Tasmanië
Je komt aan boord in Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Hier vind je prachtige oude architectuur, gebouwd door de vele gevangenen die naar Tasmanië gestuurd werden in Georgische en Victoriaanse tijden. De stad heeft veel bars, cafés en restaurants en een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Ga bijvoorbeeld naar 'MONA' het Tasmaanse museum voor oude en nieuwe kunst of naar één van de vele tentoonstellingen over inheemse flora en fauna, aboriginal kunst en geschiedenis en de maritieme geschiedenis van Tasmanië. Als je in Hobart bent, bezoek dan zeker de Royal Tasmanian Botanical Gardens op slechts een paar minuten lopen van het centrum. Ze zijn prachtig en er zijn veel speciale plantensoorten te vinden.

Na het inschepen varen we richting het eindeloze blauw van de oceaan, richting Kaap Hoorn. Ondanks de moderne apparatuur voor veiligheid, navigatie en communicatie, is de eenvoud van het leven aan boord vergelijkbaar met hoe het meer dan 200 jaar geleden zou zijn geweest. Het geeft je geest gelegenheid tot rust te komen. Het betekent echter niet dat je verveeld zult zijn aan boord. Integendeel, tussen je wachten aan het roer, op de uitkijk of druk werkend aan dek, is er altijd genoeg te leren en zijn er altijd onderhoudstaken te doen. Het biedt je de kans om écht in de theorie en praktijk van tallship zeilen met alle facetten van dien te duiken – zeilhandelingen, tuigage, onderhoud, navigatie en nog veel meer. 

Kaap Hoorn
Kaap Hoorn, het beroemde eiland met de vuurtoren, ligt helemaal onderin Zuid-Amerika. Voor veel zeilers is dit een van de drie beroemde kapen ter wereld (naast Kaap de Goede Hoop en Kaap Leeuwin). Kaap Hoorn heeft een beruchte reputatie en werd voor het eerst gerond in 1616 door de Nederlander Willem Schouten, die het Kaap Hoorn noemde, naar de stad Hoorn in Nederland. De omstandigheden rondom Kaap Hoorn kunnen zeer ruw zijn, met op rustige dagen nog een wind van 35 knopen. Tijdens de poging om Kaap Hoorn te ronden, neemt iedereen deel aan het wachtsysteem aan boord en zal zo leren hoe je een dwarsgetuigd schip als de Europa moet varen. Maar voor degenen die een extra stap willen zetten, is dit de mogelijkheid om een ​​officiële Kaap Hoorn-vaarder te worden.

Falkland eilanden
Wanneer de wind gunstig is, kan de Europa enkele dagen te vroeg op de Falkland eilanden aankomen. Dit geeft je dan wat extra tijd om de omgeving te verkennen en een aantal landingen te maken. De Falkland eilanden, met zijn prachtige landschappen, fascinerende natuur en glooiende heuvels, zijn zeker een bezoek waard. Je vindt er Gentoo, Magellanic en Rockhopper pinguins, albatrossen en natuurlijk grote kolonies zeeleeuwen en zeeolifanten. In totaal zijn er meer dan 700 eilanden die tot de Falklands/Islas Malvinas horen, elk met hun eigen unieke kenmerken en dierenpopulaties.

Reserveer

24-10-2020 / 31-10-2020

Vanaf €1200,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Op expeditie naar het adembenemende natuurschoon van de Falklandeilanden

Ontdek de Falklands aan boord van de Europa tijdens een week lang zeilen en wandelen op de prachtige eilanden van de Falklands. Deze reis brengt je rond de eilanden en zal volledig gericht zijn op het bewonderen van het gebied en het spotten van zijn bijzondere dieren. Omringd door de vele zeevogels en albatrossen verkennen we het gebied. Iedere dag zullen er landingen worden gemaakt en ga je er samen met de gidsen op uit. Zij zullen je alles vertellen over het moois dat we te zien krijgen.Tijdens zodiac expedities naar de wal word je vergezeld door vele speelse en nieuwsgierige dolfijnen en zeehonden. 

De eilandengroep bestaat uit meer dan 700 eilanden. De twee belangrijkste eilanden zijn Oost-Falkland en West-Falkland, met andere kleinere eilanden van verschillende grootte eromheen. Oost-Falkland is de thuisbasis van de hoofdstad, Stanley. Hier wonen de meeste mensen van het eiland. Kustlijnen variëren van ruige kliffen langs de kust tot kilometers lange ongestoorde witte zandstranden afgewisseld met rotsachtige landtongen en grote kelpbossen. 

Reserveer

31-10-2020 / 03-12-2020

Vanaf €9860,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

34-daagse expeditie South Georgia - Antarctica

De Europa vertrekt vanuit Stanley op de Falklandeilanden richting South Georgia en het Antarctisch schiereiland. Op dit traject voel je je een echte ouderwetse zeeman. Alles komt aan bod: wachtlopen, klimmen in de masten voor het opdoeken van de zeilen en het navigeren op de klassieke manier. Een unieke kans om een zeer authentieke ervaring op te doen. Ervaren gidsen vertellen over de flora en fauna, die we gaan zien, en geven advies hoe we de ongerepte omgeving zo min mogelijk verstoren.

Port Stanley - South Georgia
Na een oversteek van Port Stanley van 800 zeemijl, komen we aan in South Georgia, waar we ankeren in baaien en fjorden met uitzicht op besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende gletsjers. Aan de kust broeden duizenden albatrossen en pinguïns, zoals bijvoorbeeld de bekende koningspinguïn. Ook vind je hier veel pelsrobben en zeeolifanten. We bezoeken de resten van verlaten walvisvaarderstations  en natuurlijk ook het graf van de beroemde Britse poolreiziger Ernest Shackleton. Een glas whisky drinken bij zijn graf is hier een oude traditie.

South Georgia - South Orkneys - South Shetland eilanden
Tussen South Georgia en onze volgende bestemming, Antarctica, leggen we ongeveer 1000 zeemijl af, waar we ongeveer 10 dagen over doen. Op de Zuidelijke Oceaan waait de wind continu en de zeeen hebben de reputatie om stormachtig te zijn. Niet voor niets wordt hier gesproken over de Roaring Forties en Furious Fifties. Het eerste land van Antarctica komt na ongeveer 600 zeemijl in zicht, de South Orkneys. Na een bezoek aan onder andere een Argentijns onderzoeksstation zeilen we weer verder op weg naar het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland eilanden waar we ongeveer vijf dagen zullen doorbrengen en in beschutte baaien zullen ankeren.

Op elke reis naar Antarctica krijgen we te maken met diverse weersomstandigheden, verschillende ijscondities en mogelijkheden tot het bestuderen van het dierenleven. Iedere reis is anders en dat maakt de reis uniek. De reizen zijn gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de voorgaande seizoenen naar Antarctica. We gaan ongeveer twee keer per dag aan land en maken dan prachtigste wandelingen of bezoeken een onderzoekstation. 

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er gidsen aan boord die lezingen geven tijdens de reis, je voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten -en dierenleven dat we onderweg tegenkomen op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Antarctisch schiereiland - Drake Passage - Ushuaia
Na bijna 30 dagen zeilen, South Georgia, South Orkneys en het Antarctisch schiereiland verkennen is het tijd voor de oversteek van de Drake Passage naar Ushuaia. De wateren rond Kaap Hoorn hebben de reputatie stormachtig te zijn. We lopen weer zeewachten en krijgen tijd om alle indrukken die onderweg zijn opgedaan tot ons te laten doordringen.

Deze spectaculaire zeilreis is zeer gewild en beperkt beschikbaar. Vul het aanvraagformulier in om de boekingsprocedure te starten. We vertellen je dan hoe je jouw plaats op het schip kunt bemachtigen. 

Reserveer

05-12-2020 / 26-12-2020

Vanaf €8900,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Zeilend avontuur naar het witte continent, Antarctica

Antarctica is een grote koude witte vlakte, die tot de verbeelding spreekt van velen. Bij sommige mensen wekken de reisverhalen van Willem Barentz of van Shackleton interesse voor het noordelijke of zuidelijke poolgebied. Anderen zijn weer gefascineerd door het rijke dierenleven of de schoonheid van de ongerepte natuur. Antarctica is één van de oudste continenten van onze planeet. Het is pas enkele eeuwen bekend gebied - het laatste grote niemandsland op aarde. Alleen een handvol wetenschappers kunnen er het hele jaar door verblijven. In de zuidelijke zomer is het gebied toegankelijk voor zeilschepen zoals tall ship Europa.

Argentinië - Drake Passage - South Shetland eilanden - Antarctisch schiereiland
Vanaf het meest zuidelijke punt van Argentinië steekt het schip de oceaan over naar het zuiden, over de beruchte Drake Passage. Tijdens deze overtocht zullen dolfijnen, albatrossen, stormvogels, jagers, sterns en meeuwen een stuk met ons meereizen. Na enkele dagen bereiken we de South Shetland eilanden, net ten noorden van het Antarctisch schiereiland. Onze ontdekkingsreis kan beginnen. In de Antarctische wateren ankeren we praktisch dagelijks in beschutte baaien. We gaan daar met kleine boten aan land om de gletsjers, korstmossen, zeehonden en pinguïnkolonies te bekijken. In deze wateren zullen we ook verschillende walvissoorten ontmoeten, de meest trouwe bezoekers van de Zuidelijke Oceaan. Iets verder zuidwaarts zetten we voet aan vaste wal op het Antarctisch schiereiland.

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er gidsen aan boord die u lezingen geven tijdens de reis, voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten- en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Op elke reis naar Antarctica krijgen we te maken met diverse weersomstandigheden, verschillende ijscondities en mogelijkheden tot het bestuderen van het dierenleven. Iedere reis is anders en dat maakt de reis uniek.De reizen zijn gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de voorgaande seizoenen naar Antarctica. Het team van gidsen en ervaren bemanning probeert altijd om er voor iedereen de meest fantastische ervaring van te maken: een expeditie naar de wildernis van Antarctica om nooit meer te vergeten.

Deze spectaculaire zeilreis is zeer gewild en beperkt beschikbaar. Vul het aanvraagformulier in om de boekingsprocedure te starten. We vertellen je dan hoe je jouw plaats op het schip kunt bemachtigen. 

Reserveer

28-12-2020 / 18-01-2021

Vanaf €8900,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Een reis naar de indrukwekkende natuur van Antarctica

Antarctica is een grote koude witte vlakte, die tot de verbeelding spreekt van velen. Bij sommige mensen wekken de reisverhalen van Willem Barentz of van Shackleton interesse voor het noordelijke of zuidelijke poolgebied. Anderen zijn weer gefascineerd door het rijke dierenleven of de schoonheid van de ongerepte natuur. Antarctica is één van de oudste continenten van onze planeet. Het is pas enkele eeuwen bekend gebied - het laatste grote niemandsland op aarde. Alleen een handvol wetenschappers kunnen er het hele jaar door verblijven. In de zuidelijke zomer is het gebied toegankelijk voor zeilschepen zoals tall ship Europa.

Argentinië - Drake Passage - South Shetland eilanden - Antarctisch schiereiland
Vanaf het meest zuidelijke punt van Argentinië steekt het schip de oceaan over naar het zuiden, over de beruchte Drake Passage. Tijdens deze overtocht zullen dolfijnen, albatrossen, stormvogels, jagers, sterns en meeuwen een stuk met ons meereizen. Na enkele dagen bereiken we de South Shetland eilanden, net ten noorden van het Antarctisch schiereiland. Onze ontdekkingsreis kan beginnen. In de Antarctische wateren ankeren we praktisch dagelijks in beschutte baaien. We gaan daar met kleine boten aan land om de gletsjers, korstmossen, zeehonden en pinguïnkolonies te bekijken. In deze wateren zullen we ook verschillende walvissoorten ontmoeten, de meest trouwe bezoekers van de Zuidelijke Oceaan. Iets verder zuidwaarts zetten we voet aan vaste wal op het Antarctisch schiereiland.

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er gidsen aan boord die u lezingen geven tijdens de reis, voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten- en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Op elke reis naar Antarctica krijgen we te maken met diverse weersomstandigheden, verschillende ijscondities en mogelijkheden tot het bestuderen van het dierenleven. Iedere reis is anders en dat maakt de reis uniek.De reizen zijn gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de voorgaande seizoenen naar Antarctica. Het team van gidsen en ervaren bemanning probeert altijd om er voor iedereen de meest fantastische ervaring van te maken: een expeditie naar de wildernis van Antarctica om nooit meer te vergeten.

Deze spectaculaire zeilreis is zeer gewild en beperkt beschikbaar. Vul het aanvraagformulier in om de boekingsprocedure te starten. We vertellen je dan hoe je jouw plaats op het schip kunt bemachtigen. 

Reserveer

20-01-2021 / 10-02-2021

Vanaf €8900,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Een bijzondere reis naar een uniek continent

Antarctica is een grote koude witte vlakte, die tot de verbeelding spreekt van velen. Bij sommige mensen wekken de reisverhalen van Willem Barentz of van Shackleton interesse voor het noordelijke of zuidelijke poolgebied. Anderen zijn weer gefascineerd door het rijke dierenleven of de schoonheid van de ongerepte natuur. Antarctica is één van de oudste continenten van onze planeet. Het is pas enkele eeuwen bekend gebied - het laatste grote niemandsland op aarde. Alleen een handvol wetenschappers kunnen er het hele jaar door verblijven. In de zuidelijke zomer is het gebied toegankelijk voor zeilschepen zoals tall ship Europa.

Argentinië - Drake Passage - South Shetland eilanden - Antarctisch schiereiland
Vanaf het meest zuidelijke punt van Argentinië steekt het schip de oceaan over naar het zuiden, over de beruchte Drake Passage. Tijdens deze overtocht zullen dolfijnen, albatrossen, stormvogels, jagers, sterns en meeuwen een stuk met ons meereizen. Na enkele dagen bereiken we de South Shetland eilanden, net ten noorden van het Antarctisch schiereiland. Onze ontdekkingsreis kan beginnen. In de Antarctische wateren ankeren we praktisch dagelijks in beschutte baaien. We gaan daar met kleine boten aan land om de gletsjers, korstmossen, zeehonden en pinguïnkolonies te bekijken. In deze wateren zullen we ook verschillende walvissoorten ontmoeten, de meest trouwe bezoekers van de Zuidelijke Oceaan. Iets verder zuidwaarts zetten we voet aan vaste wal op het Antarctisch schiereiland.

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er gidsen aan boord die u lezingen geven tijdens de reis, voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten- en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Op elke reis naar Antarctica krijgen we te maken met diverse weersomstandigheden, verschillende ijscondities en mogelijkheden tot het bestuderen van het dierenleven. Iedere reis is anders en dat maakt de reis uniek.De reizen zijn gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de voorgaande seizoenen naar Antarctica. Het team van gidsen en ervaren bemanning probeert altijd om er voor iedereen de meest fantastische ervaring van te maken: een expeditie naar de wildernis van Antarctica om nooit meer te vergeten.

Deze spectaculaire zeilreis is zeer gewild en beperkt beschikbaar. Vul het aanvraagformulier in om de boekingsprocedure te starten. We vertellen je dan hoe je jouw plaats op het schip kunt bemachtigen. 

Reserveer

12-02-2021 / 05-03-2021

Vanaf €8900,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Geniet van het prachtige landschap van Antarctica

Antarctica is een grote koude witte vlakte, die tot de verbeelding spreekt van velen. Bij sommige mensen wekken de reisverhalen van Willem Barentz of van Shackleton interesse voor het noordelijke of zuidelijke poolgebied. Anderen zijn weer gefascineerd door het rijke dierenleven of de schoonheid van de ongerepte natuur. Antarctica is één van de oudste continenten van onze planeet. Het is pas enkele eeuwen bekend gebied - het laatste grote niemandsland op aarde. Alleen een handvol wetenschappers kunnen er het hele jaar door verblijven. In de zuidelijke zomer is het gebied toegankelijk voor zeilschepen zoals tall ship Europa.

Argentinië - Drake Passage - South Shetland eilanden - Antarctisch schiereiland
Vanaf het meest zuidelijke punt van Argentinië steekt het schip de oceaan over naar het zuiden, over de beruchte Drake Passage. Tijdens deze overtocht zullen dolfijnen, albatrossen, stormvogels, jagers, sterns en meeuwen een stuk met ons meereizen. Na enkele dagen bereiken we de South Shetland eilanden, net ten noorden van het Antarctisch schiereiland. Onze ontdekkingsreis kan beginnen. In de Antarctische wateren ankeren we praktisch dagelijks in beschutte baaien. We gaan daar met kleine boten aan land om de gletsjers, korstmossen, zeehonden en pinguïnkolonies te bekijken. In deze wateren zullen we ook verschillende walvissoorten ontmoeten, de meest trouwe bezoekers van de Zuidelijke Oceaan. Iets verder zuidwaarts zetten we voet aan vaste wal op het Antarctisch schiereiland.

Tijdens de Antarctica-expedities zijn er gidsen aan boord die u lezingen geven tijdens de reis, voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten- en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

Op elke reis naar Antarctica krijgen we te maken met diverse weersomstandigheden, verschillende ijscondities en mogelijkheden tot het bestuderen van het dierenleven. Iedere reis is anders en dat maakt de reis uniek.De reizen zijn gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de voorgaande seizoenen naar Antarctica. Het team van gidsen en ervaren bemanning probeert altijd om er voor iedereen de meest fantastische ervaring van te maken: een expeditie naar de wildernis van Antarctica om nooit meer te vergeten.

Deze spectaculaire zeilreis is zeer gewild en beperkt beschikbaar. Vul het aanvraagformulier in om de boekingsprocedure te starten. We vertellen je dan hoe je jouw plaats op het schip kunt bemachtigen. 

Reserveer

07-03-2021 / 27-04-2021

Vanaf €10660,00

Inschepen
17:00
Ontschepen
09:00
Schip
Europa

Van Kaap tot Kaap met bezoek aan Antarctica, South Georgia en Kaapstad

Dit is de ultieme reis: Kaap tot Kaap. Vanuit het Argentijnse Ushuaia vertrekken we door het Beagle Kanaal richting open zee. Tijdens de oceaan oversteek naar Kaapstad, Zuid-Afrika bezoeken we het Antarctisch schiereiland, South Georgia en Tristan da Cunha, het meest afgelegen eiland ter wereld.

Tijdens deze expeditie steken we de Atlantische Oceaan over en maken veel zeildagen. De Zuidelijke Oceaan is berucht vanwege de ruigheid. Tijdens de reis zijn er zeilperiodes van ongeveer 10 achtereenvolgende dagen op zee wat je de mogelijkheid geeft om alle aspecten van het zeemansleven mee te maken inclusief het wachtlopen, het klimmen in het want en het navigeren van het schip.

Ushuaia - Drake Passage - Antarctisch schiereiland
Na vertrek uit Ushuaia maken we ons eerst op om de Drake Passage over te steken richting het Antarctisch schiereiland. Een week lang gaan we ongeveer 2 keer per dag aan land, waar we prachtigste wandelingen maken of een onderzoeksstation bezoeken. Er zijn gidsen aan boord die lezingen geven tijdens de reis, voorbereiden op de landingen en begeleiden tijdens wandelingen. Zij kennen dit gebied goed en vertellen over het planten -en dierenleven dat we tegenkomen onderweg op de Drake Passage en op het Witte Continent.

South Georgia - Tristan da Cunha
Nadat je een week op Antarctica verschillende landingen hebt gemaakt, worden de zeilen gezet voor een serieuze zeiltocht naar het onvergetelijke South Georgia met haar overweldigende dierenleven. Hier breng je ongeveer een week door. We maken wandelingen aan wal, bekijken al het dierenleven, leren over de geschiedenis van het eiland en genieten van prachtige vergezichten. Eenmaal terug op zee wordt de koers uitgezet naar Tristan da Cunha; het meest afgelegen eiland ter wereld. Op dit eiland midden in de Atlantische oceaan leeft een kleine gemeenschap bovenop een nog actieve vulkaan. Hopelijk laat de deining het toe om een landing te maken op dit eiland.  

Kaapstad
De laatste etappe op deze reis is de tocht naar Kaapstad. Het is ongeveer 10 dagen zeilen vanaf Tristan da Cunha. Eind april verschijnt de Tafelberg aan de horizon en zal het schip afmeren aan het V&A Waterfront. 

Deze spectaculaire zeilreis is zeer gewild en beperkt beschikbaar. Vul het aanvraagformulier in om de boekingsprocedure te starten. We vertellen je dan hoe je jouw plaats op het schip kunt bemachtigen. 

Reserveer