Details
Kaart
Prijzen
Harlingen

Aagtje

Zeil op de tweemasttjalk Aagtje heerlijk weg van de hectiek, naar de rust van het water en de natuur. Tot 1942 vervoerde dit prachtige zeilschip nog bloembollen en vee. Onvoorstelbaar, als je ziet hoe comfortabel de hutten zijn en hoe mooi de binnenbetimmering is vernieuwd in 2011. Gelukkig ervaar je als gast nog steeds de historische, nautische sfeer, die goed is bewaard. Het plezier van het zeilen, de vrijheid en de samenwerking aan boord zijn de ingrediënten voor een unieke zeilbelevenis. Met ontelbare groepen zwierf Aagtje al over het wad, met de bevlogen crew. Zeilen op een groot schip betekent teamwerk, waar ieders talent kan bijdragen. Alles mag, niets hoeft.


Waar wil je heen?
Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar de diepgang van Aagtje is maar één meter. Dit maakt het mogelijk om ook de ondiepere Friese binnenwateren te bevaren. Daarnaast zorgt de platte bodem van het schip ervoor dat je kunt droogvallen op het wad. Een niet te missen ervaring om van een historisch schip zo het wad op te wandelen, totdat het tij je laat weten dat het tijd is om weer aan boord te klimmen.  

Details

Schipper: Diederik Sonneveld

Susanne Willie en Diederik Sonneveld zijn de trotse eigenaren van tweemasttjalk Aagtje. Beide zijn ze gediplomeerd gezagvoerder en ze vormen al vele jaren een ijzersterk team. Zij zwierven al met ontelbare groepen over het wad. De wensen van de gasten zijn altijd het vertrekpunt. Zij begrijpen als geen ander dat zeilen op een groot schip teamwerk betekent. Iedereen kan een mooie bijdrage leveren aan de tocht met zijn eigen kennis, kunde of kracht. Denk aan het hijsen en bedienen van de zeilen, of het bereiden van een heerlijke maaltijd. Zij benadrukken: alles mag en niets moet.

Verder hebben Susanne en Diederik al veel jeugd aan boord gehad. Zij hebben ervaring met jeugdgroepen, schoolklassen, maar ook met zieke kinderen, lichamelijk gehandicapten en moeilijk opvoedbare kinderen.

Specificaties

Aantal personen dagtochten
20
Aantal personen meerdaags
18
2-persoonshutten
6
3-persoonshutten
2
Douches
2
Toiletten
3
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Harlingen (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 1.080,- dag / € 5.301,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs