Details
Kaart
Prijzen
Stavoren

Ambiance

In 1908 liep de klipper Ambiance van stapel, toen nog onder de naam Novalis. Het is nauwelijks voor te stellen dat dit prachtige schip bijna 90 jaar lang vracht vervoerde. Tot 1997, want toen werd besloten om de Novalis in oude glorie te herstellen. Na een grondige verbouwing tot zeilend passagiersschip vaart het schip, sinds 1999 onder de naam Ambiance, als robuuste driemaster over de Nederlandse wateren. Jong en oud, iedereen beleeft de rust en vrijheid op het water aan boord van dit stoere zeilschip . 

Zeilen beleven
Trotse schipper en eigenaar Sven vertelt je graag over zijn schip,  het zeilen en alles wat er te zien en te beleven valt op het IJsselmeer en in het unieke Waddengebied. Reizen vol belevenissen, dat vindt Sven belangrijk. En dat merk je als je bij deze doorgewinterde schipper te gast bent aan boord. 


Gezellig samen
De Ambiance biedt tijdens meerdaagse tochten plaats aan 34 personen. Bij dagtochten kunnen zelfs 50 personen mee. Overdag mag je helpen bij het zeilen, maar niets moet. Wil je liever relaxen, heerlijk beschut in de ruime zitkuip? Doe dat vooral. 's Avonds kijk je in het gezellige dagverblijf samen terug op een heerlijke zeildag in de buitenlucht. Een drankje erbij, een hapje erbij. Het goede leven op het water. 

Details

Schipper: Sven Timmann

Schipper en gastheer Sven Timmann.
Geboren in Hamburg aan de Elbe, duurde het niet lang voordat Sven als tiener zijn liefde voor het zeilen ontdekte. Eerst verkende hij met kleine bootjes de meren en rivieren van Noord-Duitsland en zelfs Denemarken. Daarna zeilde hij op steeds grotere zeiljachten en traditionele zeilschepen, eerst als matroos en later als schipper.

Hierdoor kreeg Sven ook belangstelling voor het uitgestorven tuigmakersambacht en werkte hij in heel Europa op verschillende tall ships als de Gorch Fock, Sea Cloud I & Sea Cloud II en de Dagmar Aan. "Door met Nederlandse zeelieden op deze tall ships te werken, leerde ik ook meer over de Nederlandse chartervloot. Na een vaartijd en het volgen van de zeevaartschool in Enkhuizen, volgde mijn eerste  seizoen als schipper op de driemaster Ambiance op het IJsselmeer. In de winter van 2007/2008 werd mijn droom werkelijkheid en werd ik de eigenaar van dit stoere schip!" 

Svens motto is: Samenzijn maakt je sterk - ervaar het zeilen!
"Net als vroeger richt ik me tijdens de reizen aan boord van de Ambiance op beleving en samenzijn. Ook mijn ervaring als jeugdleider en oud-student in het onderwijs helpt me daarbij. Het schip als platform voor een leerzame reis vol belevenissen - dat is mijn doel, wanneer de Ambiance uitvaart."

Ben je op zoek naar een duurzame vakantie, met veel afwisseling, dan ben je bij Sven aan boord van de Ambiance in goede handen!

Specificaties

Aantal personen dagtochten
50
Aantal personen meerdaags
34
2-persoonshutten
7
4-persoonshutten
5
Douches
5
Toiletten
4
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Stavoren (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 2.100,- dag / € 9.750,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs