BootBootBoot

Schepen Aanbod School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement Over ons Informatie Contact Offerte aanvragen Geheel vrijblijvend! Altijd op de hoogte blijven?
Offerte aanvragen Over ons Schepen Aanbod
School Zakelijk Groep Individueel Slaapschip Evenement
Informatie Contact
Catherina
Meerdaags 24 personen
Dagtocht 46 personen
Vertrekhavens Kiel,
Rotterdam
Vaargebieden Noordzee,
Oostzee,
Rotterdam

Catherina

De CATHERINA werd in 1920 als kustwachtkotter met hulpzeilen en mijnenveger voor de Duitse marine gebouwd. De romp van het schip was oorspronkelijk van hout op stalen spanten. In 1955 werd het schip in België verlengd en werd de houten huid door staal vervangen. Tot 1982 deed het schip dienst als vissersboot, maar sinds 1985 is het in gebruik als trainingsschip met uitstekende zeileigenschappen.

De Luciana is een familiebedrijf dat sinds 1989 spectaculaire zeilreizen organiseert in Europese wateren. Van april tot half oktober vaart het schip op de Oostzee, waar ze voornamelijk groepsreizen verzorgt.

In de winter ligt het schip in de mooiste haven van Rotterdam, de Veerhaven. Het schip is dan te huur voor korte of langere trips, maar ook voor trainingen aan boord.
Het schip en bemanning staan al jaren borg voor zeilgenot, rust en het ware vakantiegevoel.

Een vaak gestelde vraag is: "Wie kan er mee op zo'n groot schip?". Ons antwoord is: "Iedereen!". U hoeft beslist geen zeiler te zijn en precies te weten wat bakboord en stuurboord betekent om mee te varen.
Aan boord is een vakkundige, gediplomeerde bemanning die alles uitlegt en die samen met U de zeilen hijst en het schip stuurt. Rekening houdend met weer en wind, bepaalt U in overleg met de schipper de route. Voor iedereen is er elke dag volop mogelijkheid tot ontspanning.

De Catherina beschikt over 3 vierpersoons-, 3 tweepersoons- en 2 driepersoonshutten. Vier toiletten en drie douches. Verder vind u benedendeks een gemeenschappelijke ruimte met 12 zitplaatsen.
In het dekhuis zijn eveneens 12 zitplaatsen. Hier is ook het tapbuffet, de muziekinstallatie, het open kombuis met professioneel vierpits gascomfort, grote oven, koelkast en diepvrieskast. Aan dek is een overdekte tafel dat plaats biedt aan 14 personen.

Het schip vaart onder toezicht van de Nederlandse Scheepsinspectie.