Details
Kaart
Prijzen
Monnickendam

Dankbaarheid

De Dankbaarheid is een snelle en zeer handzame tjalk uit 1890, gebouwd door de beroemde werf Duivendijk. Dit ijzeren schip heeft binnen nog de originele betimmering. Buiten zit je veilig en heerlijk comfortabel in de beschutte kuip, genietend van het reilen en zeilen aan boord. Binnen vind je een eenvoudige salon met kombuis, waar je hapjes en drankjes kunt (laten) klaarmaken. Overnachten doe je gezellig met de hele groep in één slaapvertrek, voorzien van vijf stapelbedden. Voor wie apart wil slapen, zijn in de salon ook nog vier bedbanken. 


Actief meezeilen mag altijd!
Laat je meenemen in het enthousiasme van de bemanning en help actief mee met het starten van de motor, het schip losgooien, wegvaren uit de haven, zeilen hijsen, schoten bedienen, overstag gaan, zwaarden bedienen etc. Niets moet, alles mag! Vanuit Monnickendam zeil je over het Marker- en IJsselmeer en tijdens langere tochten is het prachtige Waddengebied een bezoek zeker waard! Schipper René heet je van harte welkom aan boord.

Details

Schipper: René van Reenen

René zeilt van kleins af aan. Sinds 15 jaar is hij eigenaar van historische zeilschepen en vanaf 2016 ook van de Dankbaarheid, een mooie tjalk uit de 19e eeuw. Het onderhoud doet hij zelf - en goed! Je bent bij hem dus altijd in veilige handen. Of de zeiltocht nu een dag naar Marken of Volendam is of een langere zeilreis naar de Waddenzee: René maakt elke vaartocht bijzonder. Hij maakt graag kennis met nieuwe gasten, maar ook bekenden van het schip zijn natuurlijk  welkom bij René en de crew. Er valt namelijk altijd weer iets nieuws te leren over het reilen en zeilen op de Dankbaarheid.

Specificaties

Aantal personen dagtochten
25
Aantal personen meerdaags
14
Extra personen meerdaags
2
6+-persoonshutten
1
Douches
Toiletten
2
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Monnickendam (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 0,- dag / € 0,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs