Details
Kaart
Prijzen
Amsterdam

Elizabeth

De Klipper Elizabeth is een levend monument voor de geschiedenis van de zeilende binnenvaart. In 1914 is de Elizabeth gebouwd op de werf van de Gebroeders Geleijns uit Moerdijk als een van vier grote, identieke Zeeuwse klippers. Het imposante voorkomen van het schip is nog altijd bijzonder in de zeilvaart.

Met de aankoop van de binnenvaartklipper Elizabeth werd de basis gelegd voor rederij Tallship Company. Bij de verbouwing van de Elizabeth in 1991 tot modern passagierszeilschip slaagde Tallship Company er uitstekend in om de originaliteit van een typisch Nederlandse platbodem te behouden. Hiermee werd de verdere koers van de rederij uitgezet: authentieke schepen verbouwen tot luxe zeilcharterschepen. Zonder daarbij de traditionele uitstraling van de prachtige schepen uit het oog te verliezen.

Ruimte aan boord
De Elizabeth biedt plaats tot 60 personen voor dagtochten en tot 30 personen hutaccomodatie. Ruime hutten voorzien van douche en toilet, een grote salon met bar en de riante zitkuip aan dek staan garant voor een comfortabel verblijf. En natuurlijk beschikt de driemaster over een gedreven zeilcrew, de vereiste navigatieapparatuur en volledig voorgeschreven veiligheidsuitrusting voor de Nederlandse kustwateren en het IJsselmeer.

Zeilavontuur en natuurervaring
Met haar platte bodem en geringe diepgang kan de Elizabeth ook zeilen op plekken waar zelfs kleine jachten niet kunnen komen. Bij eb kan de klipper droogvallen op een zandplaat midden in de Waddenzee! Een verblijf aan boord van de Elizabeth is dus niet alleen een spannend zeilavontuur, maar ook een unieke natuurervaring.

Welkom in de rijke historie van de zeilscheepvaart. Welkom op de Elizabeth!

Details

Schipper: Jan Bruinsma

Schipper Jan Bruinsma stelt zich hier binnenkort aan u voor.

Specificaties

Aantal personen dagtochten
60
Aantal personen meerdaags
20
Extra personen meerdaags
14
3-persoonshutten
6
4-persoonshutten
4
Douches
10
Toiletten
10
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Amsterdam (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 0,- dag / € 0,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs