Details
Kaart
Prijzen
Lauwersoog, Zoutkamp

Nova Cura

Beleef het Waddenlandschap

De Nova Cura maakt vanuit Zoutkamp tochten over het Oostwad. De nadruk ligt op het beleven van het Unesco werelderfgoed de Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer.  Dit deel van de Waddenzee is minder diep, en daardoor kun je op veel plekken droogvallen. Het is een belevenis om het getij te zien komen en gaan, om een nacht op het wad te blijven en de stilte te beleven. Je bent even ondergedompeld in de wildernis. Een ervaring om nooit te vergeten. 


Eilanden bezoeken
De Nova Cura doet zeker ook havens aan; van Schiermonnikoog, Ameland of Lauwersoog.  Het is heerlijk om hier te wandelen en fietsen en de sfeervolle dorpen te bezoeken. We vallen ook droog voor de oostpunt van Ameland of bij Engelsmanplaat. Bij laagwater kun je dan over dit ongerepte gebied wandelen. We kunnen ook vaartochten door het binnenland verzorgen, op de motor. Vanaf Zoutkamp liggen Groningen en Leeuwarden op een dag varen. 


Je voelt je direct thuis
De Nova Cura is een varend vakantiehuis, met persoonlijke sfeer en aandacht voor details. Je hebt er alle ruimte voor jezelf en elkaar. Er zijn boeken en spelletjes aan boord, hangmatten en fatboys aan dek, alles om er even helemaal uit te zijn. 


Wadzeilen en lekker eten
Uiteraard gaan we als team het schip zeilen.  Je krijgt zeilinstructie en leert over het varen op het wad. Judith en Paul kennen dit deel van het wad goed en kunnen je er veel over vertellen. De zeiltochten op het Oostwad duren tussen de 3 en 6 uur. Judith is ook kok, en kan naar wens de catering verzorgen. Het schip heeft geen BBQ, geen biertap en is niet geschikt als partyboot. Wel varen Paul en Judith heel graag met natuurliefhebbers. 

Details

Schipper: Paul Wijk

Maak kennis met Paul en Judith


Paul:

"Ik vaar al mijn hele leven. Op mijn 18e begon ik zonder enige ervaring als matroos op een driemaster en drie jaar later was ik schipper. Een geweldige tijd vol prachtige avonturen, waar een einde aan kwam doordat ik vader werd en vaker thuis wilde zijn.  Toen volgden vele jaren als kapitein op de binnenvaart en voer ik met grote schepen over de Europese wateren.

Met de aankoop van de Nova Cura keer ik terug naar mijn oude liefde. Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis van en liefde voor het zeilen over te dragen aan iedereen die aan boord komt. En voor jouw verhalen sta ik altijd open!" 


Judith:

"Mijn ouders werden verliefd tijdens een tocht op een Tjalk, mijn afstuderen vierde ik op een klipper en nu ben ik schippersvrouw. In ons bedrijf ben ik de reder, de matroos en de kok. Wij wonen permanent op de Nova Cura en verzorgen ons scheepje met veel aandacht. We hebben oog voor veiligheid en comfort en waarderen persoonlijk contact met onze gasten. Buiten het vaarseizoen ligt ons schip in hartje Groningen en ben ik aan het werk als sprekerscoach." 

Specificaties

Aantal personen dagtochten
12
Aantal personen meerdaags
12
2-persoonshutten
3
3-persoonshutten
2
Douches
2
Toiletten
2
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Lauwersoog, Zoutkamp (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 0,- dag / € 0,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs