Details
Kaart
Prijzen
Lauwersoog

Nova Cura

Een varend vakantiehuis, met persoonlijke sfeer en aandacht voor details. Dat is de éénmast klipper Nova Cura. Prachtig varend erfgoed, waar je alle ruimte voor jezelf en  elkaar kunt hebben. Leg aan in de mooiste havens van het waddengebied, zeil mee over de Waddenzee naar Ameland of Schiermonnikoog.


Met de wind in de zeilen
Je bepaalt zelf de bestemming, natuurlijk met een beetje hulp van weer en wind. Ondertussen krijgt je groep zeilinstructies, om met elkaar het schip als een zonnetje te laten varen.


Woelige geschiedenis
Klipper Nova Cura heeft een woelige geschiedenis. In 1905 wordt ze als Johanna Hendrika ingeschreven bij het ‘kantore der scheepsbewijzen’ in Leiden. Het is een snel schip, dat vooral is gebruikt om gebakken stenen te vervoeren. In 1944, tijdens de 2e wereldoorlog wordt het abusievelijk getroffen door een Engelse granaat en tot zinken gebracht. Na de oorlog wordt het gelicht en kent de Johanna Hendrika een aantal eigenaren. In 2012 werd de laatste grondige restauratie voltooid. De Nova Cura is in oude glorie hersteld en wordt gebruikt voor vaartochten met groepen en als slaapschip. 


Details

Schipper: Paul Wijk

Maak kennis met Paul en Judith


Paul:

"Ik vaar al mijn hele leven. Op mijn 18e begon ik zonder enige ervaring als matroos op een driemaster en drie jaar later was ik schipper. Een geweldige tijd vol prachtige avonturen, waar een einde aan kwam doordat ik vader werd en vaker thuis wilde zijn.  Toen volgden vele jaren als kapitein op de binnenvaart en voer ik met grote schepen over de Europese wateren.


Met de aankoop van de Nova Cura keer ik terug naar mijn oude liefde. Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis van en liefde voor het zeilen over te dragen aan iedereen die aan boord komt. En voor jouw verhalen sta ik altijd open!" 


Judith:

"Ik ben elke zomer de schippersvrouw. Ik help, kook, luister en regel wat er geregeld moet worden. Mijn ouders werden verliefd tijdens een tocht op een Tjalk, mijn afstuderen vierde ik op een Klipper en nu ga ik zelf varen. Tenminste, tijdens de zomermaanden. Daarbuiten woon ik in Utrecht en werk als dagvoorzitter op congressen. Een heerlijke afwisseling." Specificaties

Aantal personen dagtochten
12
Aantal personen meerdaags
12
2-persoonshutten
3
3-persoonshutten
2
Douches
2
Toiletten
2
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Lauwersoog (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

Op aanvraag Prijslijst weergeven

Bereken prijs