Details
Kaart
Prijzen
Harlingen, Kampen

Pouwel Jonas

Stap je aan boord van de authentieke tweemast-topzeilklipper Pouwel Jonas, dan verwelkomen schipper Henri en matroos Pascal je met open armen. Onder hun vakkundige leiding mag je helpen om het prachtige zeilschip naar de mooiste plekken van het IJsselmeer of de Wadden te zeilen. De wind in je haar. Het avontuur aan de horizon. Vanaf het ruime dek geniet je van de adembenemende uitzichten. Dit is pas vrijheid.  

Toveren in de keuken
Dankzij de grote ramen in het nautisch ingerichte dagverblijf hoef je ook als je binnen zit niets te missen van de omgeving, de mooiste zonsondergangen en de activiteiten aan dek. Trek na een dag in de buitenlucht? Duik de volledig ingerichte kombuis in en tover de heerlijkste maaltijden voor je groep op tafel. Dat lukt prima dankzij het grote gasfornuis en de flinke oven.

Zeilen op een groen schip
Aan boord van de Pouwel Jonas is duurzaamheid belangrijk. Zo tref je bijvoorbeeld biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en toiletpapier aan. 's Morgens wordt je wakker met de heerlijke geur van fairtrade koffie. Een waterkoeler met plat,  bruisend en gefilterd water aan boord voorkomt een overvloed aan plastic flessen. 

Al bijna 125 jaar lang in dienst
De Pouwel Jonas is gebouwd in 1897 en heeft jarenlang als vrachtschip gevaren. Honderd jaar later, omgebouwd tot comfortabele charter, is deze klipper al flink wat jaren onderweg over IJsselmeer, Ketelmeer, het Wad en de Friese binnenwateren.

Details

Schipper: Henri van Dijk

Henri van Dijk is de eigenaar van twee schepen: de Utopia en de Pouwel Jonas. Zelf vaart hij meestal op de Utopia.

Vooral jeugdgroepen en scholen weten beide ruime en comfortabele schepen te vinden, tot plezier van Henri. "Ik heb veel geduld met ze en ze mogen bijna overal op het schip komen. Als er wat jongeren in de stuurhut willen komen kijken, of aan het roer willen staan, dan zijn ze van harte welkom."  

Thuis voelen aan boord
"Ik zorg er graag voor dat mijn gasten zich thuis voelen op het schip. Bovendien vind ik het leuk om te kletsen met mijn gasten." Bijzondere gesprekken heeft hij ook met de leraren tijdens zo'n schoolreis. "Ze staan altijd in direct contact met de volgende generaties en worden gedwongen om daarover na te denken. Ze begeleiden die jongeren voor een wat langere tijd in een belangrijke periode in hun leven. Dat vind ik bijzonder, dus daarover praat ik graag met ze. Zolang ik het schip maar op koers hou, heb ik volop tijd om aandacht te geven aan mijn gasten aan boord." 

Continue verbeteren
Henri is altijd bezig om zijn schepen nog beter en comfortabeler te maken en hij houdt daarbij ook zeker het milieu en duurzaamheid in het achterhoofd. Er wordt gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en er is een gekoeld watersysteem, met en zonder koolzuur. Dan hoeven de gasten niet zelf eigen plastic waterflesjes mee te nemen. Henri overweegt een zonnepaneel op het dak van de stuurhut te plaatsen en onderzoekt nog meer mogelijkheden om energie te besparen. "Een grote investering, maar zeker de moeite waard".

Spelen
‘Weet je wat leuk is voor de gasten? Op de Pouwel Jonas hebben we vier tweepersoons kajaks aan boord. Als de wind even wegvalt, of als we ergens moeten wachten, dan doen we het anker uit. Met die kajaks vermaakt iedereen zich wel. En niet alleen de jongeren ;-)"

Specificaties

Aantal personen dagtochten
50
Aantal personen meerdaags
32
2-persoonshutten
9
4-persoonshutten
1
5-persoonshutten
2
Douches
4
Toiletten
4
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Harlingen, Kampen (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 3.675,- dag / € 9.345,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs