Details
Kaart
Prijzen
Enkhuizen

Rival

Steilsteven Rival is een relatieve jongeling in de chartervloot; het schip liep van stapel in 1929. Na haar vrachtvaartperiode werd de Rival verbouwd tot comfortabel zeilend passagierschip. Het schip heeft een flinke waterverplaatsing en ligt daardoor stabiel in het water, ook onder zeil.

 

Wat gaan we doen?

Varend vanuit het gezellige Hoorn -meestal aan hoger wal, zoals dat heet- bieden het IJsselmeer en de Wadden legio mogelijkheden om je reis in te vullen zoals jij wilt! Wil je leren over koersen, kruisen, loeven en trimmen, dan heb jij je plek gevonden! De bemanning is zeer ervaren en leert je graag hoe je omgaat met een schip. Of vertoef je liever met een goed boek op het dek, voer je goede gesprekken of speur je met een verrekijker langs de horizon? Ook die ruimte is er volop!


Warme sfeer

Het interieur met een royale gezelschapsruimte straalt een traditionele, warme sfeer uit en is van alle gemakken voorzien. Achter de salon zijn twee 2-persoonshutten voorzien. In het voorschip bevinden zich vijf 4-persoonshutten. Er is trouwens ook aan de extra lange medemens gedacht, met 4 bedden van 2.10 meter lengte.

 

Details

Schipper: Harry Stofbergen

Maak kennis met het schipperspaar

 

Sarah over Harry:
”Harry is geboren en getogen op een IJssel-tjalk.  Als kleine jongen voer Harry al mee met zijn vader.  Nadat hij de nodige ervaring als scheepsmaat had opgedaan, behaalde hij op 16-jarige leeftijd, het diploma van schipper. Op zijn achttiende kocht heeft hij zijn eerste schip. Al die tijd is Harry met evenveel passie als 
30 jaar geleden blijven zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee.  Hij vertelt u graag alles over het ontstaan van dit unieke gebied en de invloed van de getijden op het wad. Jong of oud, actieve zeiler of levensgenieter … voor iedereen maakt hij er een onvergetelijke reis van.”

 

Harry over Sarah:
“Sarah is de drijvende kracht achter de zaak.  Zij steunt me met volle overgave in mijn passie, het zeilen.  Vanuit haar commerciële achtergrond in het bedrijfsleven, heeft zij de administratieve taken op zich genomen. De passie voor het koken heeft ze meegekregen van haar familie:  ze gaat met veel plezier de uitdaging aan om in alle omstandigheden aan boord, een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.  Groepen die zelf koken, staat ze graag met raad en daad bij.  Doorheen de jaren, heeft Sarah steeds meer zeilervaring opgedaan, waardoor ze nu ook mijn rechterhand aan boord is, als voordekmanager.  Zij heeft de regie over de touwen en de zeilen, en waakt tevens over uw veiligheid aan dek.”

Specificaties

Aantal personen dagtochten
40
Aantal personen meerdaags
24
2-persoonshutten
2
4-persoonshutten
5
Douches
3
Toiletten
3
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Enkhuizen (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 1.980,- dag / € 7.011,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs