Details
Kaart
Prijzen
Kampen

Utopia

Voordat je het weet ben je in een hele andere wereld als je gaat zeilen. Kom aan boord van de tweemastklipper Utopia en voel je direct thuis op dit ruime, stijlvolle schip. Geniet aan dek of in de gezellige salon van elkaars gezelschap en het uitzicht op het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese Meren. Schipper Henri en zijn matroos laten je graag de mooiste plekken van Nederland zien. Welkom in een wereld zonder tijd, waar de wind de baas is. 

Leuk, nog leuker
Je mag heerlijk relaxen aan dek, maar nog leuker is het om te helpen bij het zeilen. De deskundige bemanning leert je graag de kneepjes van het vak. Voor je het weet, hijsen jullie de zeilen, sta je zelf aan het roer en bepalen jullie samen de koers van dit elegante schip. Is er even geen wind? Dan kun je altijd nog in één van de vier tweepersoons kajaks springen. 

Sfeer
De Utopia heeft een extra groot dagverblijf dat ruim genoeg is voor elke gelegenheid. Dankzij de koperen lampen en houten accenten heerst er een authentieke nautische sfeer. In de volledig ingerichte kombuis maak je zelf de heerlijkste maaltijden. Heb je daar geen zin in? Dan kun je het laten doen door een scheepschef.

Na een fijne dag op het water kom je heerlijk tot rust in de comfortabele hutten, met verwarming en warm en koud stromend water. Uiteraard heeft de Utopia ook goed verzorgd sanitair.

Details

Schipper: Henri van Dijk

Henri van Dijk is de eigenaar van twee schepen: de Utopia en de Pouwel Jonas. Zelf vaart hij meestal op de Utopia.

Vooral jeugdgroepen en scholen weten beide ruime en comfortabele schepen te vinden, tot plezier van Henri. "Ik heb veel geduld met ze en ze mogen bijna overal op het schip komen. Als er wat jongeren in de stuurhut willen komen kijken, of aan het roer willen staan, dan zijn ze van harte welkom."  

Thuis voelen aan boord
"Ik zorg er graag voor dat mijn gasten zich thuis voelen op het schip. Bovendien vind ik het leuk om te kletsen met mijn gasten." Bijzondere gesprekken heeft hij ook met de leraren tijdens zo'n schoolreis. "Ze staan altijd in direct contact met de volgende generaties en worden gedwongen om daarover na te denken. Ze begeleiden die jongeren voor een wat langere tijd in een belangrijke periode in hun leven. Dat vind ik bijzonder, dus daarover praat ik graag met ze. Zolang ik het schip maar op koers hou, heb ik volop tijd om aandacht te geven aan mijn gasten aan boord." 

Continue verbeteren
Henri is altijd bezig om zijn schepen nog beter en comfortabeler te maken en hij houdt daarbij ook zeker het milieu en duurzaamheid in het achterhoofd. Er wordt gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en er is een gekoeld watersysteem, met en zonder koolzuur. Dan hoeven de gasten niet zelf eigen plastic waterflesjes mee te nemen. Henri overweegt een zonnepaneel op het dak van de stuurhut te plaatsen en onderzoekt nog meer mogelijkheden om energie te besparen. "Een grote investering, maar zeker de moeite waard".

Spelen
‘Weet je wat leuk is voor de gasten? Op de Utopia hebben we vier tweepersoons kajaks aan boord. Als de wind even wegvalt, of als we ergens moeten wachten, dan doen we het anker uit. Met die kajaks vermaakt iedereen zich wel. En niet alleen de jongeren ;-)"

Specificaties

Aantal personen dagtochten
60
Aantal personen meerdaags
38
2-persoonshutten
7
4-persoonshutten
6
Douches
5
Toiletten
5
Wasbakken in hutten
CV
WiFi
Lees meer

Kaart

Vertrekhavens

Kampen (andere vertrek- en aankomsthavens op aanvraag)

Vaargebieden

Friese meren, IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee

Prijzen

vanaf € 4.570,- dag / € 10.395,- week Prijslijst weergeven

Bereken prijs